impresii de aiurea phillipe starckimpresii de aiurea phillipe starck

cu lanterna prin mintea unui om care a schimbat lumea

Conceptia mea despre viata poate fi ilustrata prin imaginea unui om cu o lanterna care paseste in noapte prin bezna totala. Nu exista decit ceea ce e luminat de lanterna. O multime de lucruri ajung in bataia luminii, dar, de indata ce nu mai sunt luminate, inceteaza sa mai existe. Exact asta este si viata mea.

Acesta este unul dintre motivele pentru care muncesc exagerat de mult. Caci muncesc prea mult, produc prea mult, si asta cu pretul vietii. Voi muri fara sa fi avut o viata, deoarece imi voi fi petrecut-o incercind cu disperare sa dovedesc ca traiesc. Exista marele risc sa nu reusesc.

Ar trebui, poate, sa iau o pauza? N-am nici dispozitia, nici curajul pentru asta. Uneori, mi se parea ca daca m-as fi oprit din munca, as putea, cine stie, sa supravietuiesc. E o intrebare deschisa.
Mi-as asuma oare acest risc?

Philippe Stark , Impresii de aiurea, o carte aparuta la Editura Publica.

o carte care e ca si cum ai aprinde lanterna de care spune Stark si ai lumina cotloanele din mintea lui. ar putea fi interesant sa vezi ce e acolo – unde nu e mereu lumina si nici voiosie – pentru ca e unul dintre oamenii care au schimbat lumea. a creat obiecte ale caror forme au reinventat functionalitatea si minimalismul. uneori si ideea de frumusete.

2 Comments Published

[…] Phillipe Starck – impresii de aiurea, editura publica, am scris despre ea aici […]

10 years ago / Reply

Ideea cu omul cu o lanterna in mana care vede doar ce ii lumineaza lanterna ii apartine lui Jung. El spune ca datoria noastra de-a lungul vietii este sa ne largim constiinta, marind asadar puterea lanternei cu care sa decupam o parte mai mare din intunericul din jurul nostru. Chiar azi am ezitat asupra acestei carti- nu m-am putut decide daca sa o pun in cos sau nu. Acum imi pare rau ca nu am ales-o 🙂

Leave a Comment


seven − = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!