AscultaAsculta

cum ar fi sa-i ascultam si pe CEILALTI

cind guvernul Ponta a dat ordonante peste ordonante si-a fost o mica lovitura de stat, iar eu am fost vehementa condamnind ce se intimpla, oamenii (de tv sau nu) s-au grabit sa zica despre mine ca-s platita de Basescu.

acum cind nu vreau sa ies in strada pentru Rosia Montana pentru ca nu cred ca asa se rezolva lucrurile si stiu ca multi dintre copiii aia cu strasuri sau tinte pe cozorocul de la sapca sunt in strada pentru nimic altceva decit socializare si citeva foto pe facebook, oamenii se grabesc sa spuna ca sunt platita de Rosia Montana.

(da, stiu ca in strada nu sunt doar pusti care se fotografiaza cu doua degete asezate la orizontala, in fatza gurii, in semn de nici nu stiu ce reprezinta, dar trec zilnic pe linga voi si, imi pare rau, nu ma convingeti ca stiti din cercetarea voastra/intelegerea voastra pt ce sunteti acolo. ati iesit, cei mai multi, pentru ca e cool si e un sentiment puternic apartenenta la un grup social. pe asta se bazeaza si cei care va aduna, intr-o tabara sau alta. )

cind am iesit in strada pentru ICR – dar eram contra majoritatii – s-a spus ca sigur am luat eu vreun ban pe vreo finantare de la ICR, ca doar m-am plimbat si pe la NY si pe la Paris si prin alte capitale ale lumii.

de fapt, n-am primit niciun cent de la niciunii dintre acesti oameni. dar judec cu capul meu – o fac bine sau rau, dupa propriile-mi repere – si am parerile mele in functie de care ma manfest in spatiul public.

faptul ca nu mai stam sa-i ascultam pe ceilalti si ca punem un zid imediat catalogind “e platit de x sau y” cind e impotriva a ceea ce gindim noi arata o mare ruptura in societate.

stiu ca nu mi se intimpla doar mie. daca ar fi fost doar in dreptul meu, nu era atit de important.

dar astazi, zilele astea, mai mult ca niciodata vorbim/urlam/scriem fara sa-i mai ascultam pe ceilalti.

nu vreti ca, pentru o zi, pentru doua zile, sa-i ascultati si pe ceilalti? si sa-i ascultati cu curiozitate proaspata, ca si cum acum ati descoperi pentru prima data argumente lor.

oricare ar fi CEILALTI.

2 Comments Published

11 years ago / Reply

foarte buna ideea! si eu cred ca daca am comunica, am gasi impreuna o solutie coerenta. am citit parerile tale despre Rosia Montana, asa cum citesc multe alte lucruri interesante, zi de zi, pe blogul tau. te respect mult si esti prezenta in lista mea zilnica de lecturi pentru ca invat cate ceva de la tine mereu, chiar si astazi, cand nu impartasim aceeasi parere. vreau doar sa completez ceva. eu sunt, probabil, unul din acei oameni de la universitate care nu te-a convins ca stie de ce este acolo. am citit postarea ta si m-am decis sa ma explic. daca tot vorbim despre comunicare si ascultarea celuilalt, iata ce am eu de spus: http://cutiadecarton.blogspot.ro/2013/09/de-ce-protestez-pentru-rosia-montana.html
poate daca fiecare s-ar justifica, ne-am intelege mai bine si am intelege mai bine ce se intampla in jurul nostru si nu am judeca totul doar prin prisma aparentelor, orgoliilor, modelor etc.

11 years ago / Reply

multumesc

Leave a Comment


eight × = 32


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!