falafel simpa detaliufalafel simpa detaliu

ce se afla dincolo de tejgheaua Calif?

falafelul S!MPA a ramas in meniul Calif si dupa ce s-a incheiat campania cu meniurile speciale ale bloggerilor, pentru ca a avut cele mai multe solicitari din partea consumatorilor. va multumesc mult.

falafelul S!mpa va fi disponibil de luni 16 septembrie atit la Califatul din Selari, cit si la cel din Iancului.

iata povestea din spatele acestei “creatii” gastronomice.

***

acum citeva luni, cind Radu Tanase, managerul Calif, mi-a zis “tu creezi pe bune ceea ce vom vinde la raft”, m-am uitat lung la el.

eu, practica si rationala, ma gindeam sa nu-i stric afacerea. voiam sa discutam care sunt produsele cu cel mai mare potential de vinzare, sa ma orientez catre ce ar costa mai putin, sa incercam sa facem lucrurile cit mai cost effective.

Radu a fost ferm: ‘tu alegi, gusti si prepari. ce ai produs, aia vindem”

si mi-am urmat ideea mea despre a crea o mincare vegetariana, cu ingrediente care sa fie afrodisiace, rafinate si care sa realizeze un mix surprinzator de arome si texturi in momentul in care o degusti.

de ce m-a lasat Radu sa fac orice vreau eu? raspunsul e dincolo de tejghea si e motivul pentru care m-am si implicat in acest proiect foarte simpatic

***

tot ceea ce se gaseste la Calif este produs “in house”, dupa retete autentice orientale. undeva in Bucuresti, aproape de Califatul din Iancului, e un laborator unde se prepara toate ingredientele care ajung in cele doua restaurante Calif.

si toate sunt facute pe bune. adica maioneza e facuta din oua, nu e luata de la hipermarket si altoita cu cine stie ce. in laboratorul acela exista o masinarie care invirte ouale si produce maioneza. cum exista masinarii (si oameni) care prepara patrunjelul pentru salata sau sosurile (facute cu ingrediente cumparate de la tarani).

stiu ca suna a SF si a publicitate, dar nu este. pentru cei care stiu pe ce baze e facuta afacerea Calif si cit de “nebuni” (in sensul frumos al cuvintului) sunt Radu si asociatul lui, Bogdan Jantea, aceste informatii par normale.

***

asa ca atunci cind Radu mi-a dat libertatea de a crea ceea ce vreau era sigur ca oricare dintre mixurile pe care le-as fi facut ramineau in identitatea restaurantelor lui pentru ca alegeam numai dintre lucruri autentice. (toate condimentele sunt aduse direct din Turcia, de la rafinati preparatori)

cind i-am zis ca as vrea sa punem rodie in salata de vinete, a trimis in urmatoarea clipa pe cineva sa cumpere rodie pentru a testa gustul.

si abia dupa ce a vazut ca e potrivit in mix-ul general, l-a interesat costul. semn pentru mine ca-i pasa mai intii de cum e produsul si abia dupa aceea transforma totul in business, in cifre.

Calif isi va extinde anul acesta, dar si in anii urmatori, activitatea cu citeva proiecte foarte inovatoare si-o sa va placa mult ce se intimpla acolo.

cum am vazut ca va plac show-urile cu inghetata pe bat pe care baietii de la Calif le fac in parcuri. (inghetata aia e mi-nu-na-ta, sa o gustati)

4 Comments Published

9 years ago / Reply

Ce ma bucur! Voiam sa incerc falafelul tau dar n-am mai apucat si cand am vazut ca l-au retras mi-a parut tare rau. Abia astept sa ajung la Iancului!

9 years ago / Reply

Arata delicios si, din experienta mea cu produsele Calif, mai mult ca sigur ca fotografia coincide cu realitatea. Felicitari pentru alegerea vegetariana, caci poate prin astfel de produse rafinate se vor converti mai multi oameni la mancaruri pe baza de legume!

9 years ago / Reply

Ce interesant, nu m as fi gandit niciodta sa pun rodie in salata de vinete. Abia astept sa ajung in zona sa incerc noul produs 🙂

7 years ago / Reply

Excelenta reteta. Rodiile sunt simple sau au un sos prelucrat?

Leave a Comment


− 2 = four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!