urlurl

putin despre rosia montana

mi se pare ca multi dintre cei care protesteaza la doi pasi de mine, la universitate, habar n-au despre ce e vorba. vin acolo pentru ca au acumulat frustrari si simt nevoia sa le exorcizeze in grup.

mi se pare ca avem un premier schizofrenic si ca ar trebui sa mearga la medic. nicaieri in lumea asta nu poti sa mergi mai departe cu un mesaj politic in care spui “din ipostaza de premier sunt de acord, din ipostaza de deputat nu mai sunt de acord”

mi se pare ca multi se ambaleaza cind spun ca televiziunile tac despre meeting. eu m-am uitat (doar) la realitatea tv si ieri a fost prima stire de la ora 20, iar pe la 21 aveau o dezbatere la tema. cine a vrut sa se informeze corect a facut-o, pentru ca a avut acces la informatie.

mi se pare aberant ca toti cei care sunt contra s-au grabit sa dea share indignati la un ppt de pe blogul lui criserb in care se spunea ca doamna cu sosetele din spotul rosia montana a luat 200.000 de euro. fara sa gindeasca macar o secunda ca e o manipulare pentru ca NIMENI in Romania (si vorbim aici si de persoane cu notorietate internationala) nu a primit pentru o campanie publicitara o asemenea suma. si sa nu se gindeasca ca ppt-ul ala a venit cu putin inainte de decizia Guvernului de a trimite in Parlament decizia despre Rosia Montana.

mi se pare ca suntem atit de incrincenati incit nu mai vedem ca in oricare dintre tabere sunt manipulari si ca solutia ar fi sa ne detasam putin, sa ne uitam cu atentie la detalii si cei care stiu ce vorbesc sa se aseze la masa discutiilor.

si mi se mai pare ca e un semn ingrijorator pentru autoritati ca tot mai multi tineri ies in strada cu diverse pretexte. e semn ca e o acumulare de energie si frustrari care ar trebui revarsata altfel, iar sociologii ar trebui sa intre in actiune ca sa traduca gesturile publice intr-un limbaj care sa fie inteles de autoritati, dincolo de NU-ul in forta, de dragul de a te opune sistemului.

**

nu, nu m-a platit Rosia Montana sa scriu asta.
nu, nu m-a platit niciun ONG care e contra Rosia Montana sa scriu asta.

***
m-am gindit daca sa las deschisa la comentarii aceasta postare si mi se pare ca vehementa si veninul care vor veni vor fi o exemplificare corecta a celor scrise mai sus.

8 Comments Published

11 years ago / Reply

Nu stiu daca multi sau putini din cei care au venit stiu despre ce este vorba, stiu ca eu am citit foarte mult pe aceasta tema de-a lungul timpului.

“mi se pare aberant ca toti cei care sunt contra s-au grabit sa dea share indignati la un ppt de pe blogul lui criserb in care se spunea ca doamna cu sosetele din spotul rosia montana a luat 200.000 de euro. fara sa gindeasca macar o secunda ca e o manipulare pentru ca NIMENI in Romania (si vorbim aici si de persoane cu notorietate internationala) nu a primit pentru o campanie publicitara o asemenea suma.” – Ei, nu chiar toti. Nu stiu si nu ma intereseaza cati bani o fi luat doamna. Cert este ca imaginea ei a fost folosita pentru manipularea oamenilor si ca in filmuletul respectiv nu mai era chiar asa cumsecade cum parea in reclama; din punctul asta de vedere cred ca s-a dat share.

Habar nu am daca s-a dat la TV despre protest sau nu. Pentru ca nu am televizor si pentru ca eram la proteste, nu la TV sa monitorizez.

Dar nu cred ca asta este esentialul despre acest subiect. Si mai cred ca oamenii care s-au “inflamat”, nu au facut-o de dragul protestului sau pentru ca nu au ce face acasa, mai ales oamenii cu copii mici dupa ei. Eu una stiu ca nu am facut-o pentru asta, ci pentru ca pe masa Parlamentului este o lege nedreapta, care ne afecteaza pe toti, fie ca ne intereseza sau nu ce se intampla cu Rosia Montana.

Nu-s pentru violenta, iar aseara la Universitate totul a fost pasnic si democratic. Deci as putea spune ca oamenii care isi aparau drepturile erau destul de detasati, dar constienti de ce se intampla in jurul lor si prezenti.

11 years ago / Reply

.. Doamnei i se pare. Mă bucur ca textura stilistică a dânsei, umpic descusuta la incheieturi, păstrează macar acest dubitatio. Mai ganditi-vă, dragă doamnă.

11 years ago / Reply

Si o alta problema care apare des in comment- uri este cea a locurilor de munca!!! Well, nici eu nu am gasit de munca in localitatea natala si nu am asteptat sa ma filmeze cineva, sa mi se puna o fabrica la dispozitie! Deci, hai sa nu ne mai plangem de mila ca ne e foame!!!! La cat pamant agricol nelucrat este in tara asta, as spune ca aurul de Rosia Montana nu tine de foame in egala masura in care ar tine de foame pamantul acela! Plus ca noi, mana de dat am tot avut- padurile le- am dat strainilor, pamanturile si pe alea, multi prieteni au plecat de aici- hai sa le lasam un motiv sa se mai si intoarca!!!!

11 years ago / Reply

Eu nu vad nimic rau in faptul ca tinerii ies in strada.

11 years ago / Reply

Offfff! Atat am de spus.

11 years ago / Reply

Rosia Montana este un loc al tolerantei, cu oameni oispitalieri si dornici sa isi ajute semenii indiferent de etnia sau nationalitatea acestora. Pacat ca astfel de valori s-au pierdut de mult in aglomeratia sufocanta a orasului. Pacat ca multi habar nu au despre Rosia Montana si fascinanta sa istorie.

11 years ago / Reply

Tinerii ies in strada ? Foarte bine. Cine are de tipat, sa tipe. Cine crede ferm in convingerile lui, sa urel sa-l auda primarul si parlamentarul lui. Sau ceilalti.
A, ti se pare ca ies manipulati ? Nu-i nimic. Tot e bine ca n-au murit.

11 years ago / Reply

“O monitorizare facuta de agentia Media Image, in exclusivitatepentru paginademedia.ro, vorbeste de la sine: nicio stiri peRomania TV, nicio stire pe Antena 1, nicio stire pe Prima TV, niciuna pe Antena 3.
Cum au fost reflectate actiunile impotriva RMCG de catre posturi, duminica seara:
Post TV Numar stiri Durata
Digi 24 8 34:17
Realitatea TV 7 39:25
B1 2 73:17
Protv 1 03:06
TVR 1 1 00:43
Antena 1 0 00:00
Prima TV 0 00:00
Antena 3 0 00:00
Romania TV 0 00:00”

http://www.ecomagazin.ro/protestul-anti-rosia-montana-in-cifre-seci-zero-stiri-pe-antena-1-antena-3-romania-tv-si-prima-tv/

Leave a Comment


7 − six =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!