superwomansuperwoman

voi cunoasteti super femei?

am o prietena care la putin peste 25 de ani a renuntat la cariera ei ca sa poata avea copii. avea o problema de sanatate si ca sa poata duce sarcina la bun sfirsit a trebuit sa stea 9 luni in pat. nemiscata.

dupa ce a nascut, copiii au devenit prioritatea ei si, desi lucrase in doua dintre cele mai mari companii franceze din RO, a renuntat la ceea ce ar fi insemnat viata profesionala.

astazi are doi baieti frumosi, unul e elev in strainatate, celalalt e elev aici. in toti anii astia de cite ori am vorbit (din pacate nu foarte des pentru ca … asa e viata, ne luam cu altele), prietena asta a mea era cu o activitate legata de copii – ii ducea la tenis, ii insotea la dans sau la actorie, le pregatea mincaruri rafinate sau, preferatele mele, gogosi taiate cu paharul:)

ea ma invidia pe mine pentru cine stie ce deplasare in care cunoscusem multi oameni “de la tv”, eu rivneam la gogosile ei.

de fiecare data cind ma gindesc la ideea de “super femeie” ma gindesc la ea. pentru ca, dincolo de imaginea de super femei pe care o avem data de mass media, cu agitatie, business, cu lume glamouroasa, influenta si putere, super femeile sunt – pentru mine- cele care au rabdare infinita ca sa construiasca frumos alti oameni.

si sunt milioane de detalii in anii pe care ele si-i dedica altora pe care noi nici nu le banuim.
cum banuiesc ca au fost zeci de secunde – independente – de dor, indoiala etc fata de munca intr-o comunitate, dar ca ele au fost compensate de ceva ce probabil, femeile ca mine nu prea au cum sa inteleaga.

***
tu cunosti o super femeie? ce inseamna super femeie pentru tine?

***

Indesit recomanda Ariel, detergentul pentru super-femei. Intra pe pagina de Facebook Ariel si nominalizeaza o super-femeie de langa tine.

Pe doamna despre care v-am vorbit o cheama Lavinia Lacatus. N-are nicio legatura cu fotbalistul si, desi n-am vorbit de ceva vreme, pun pariu ca o sa ma sune si o sa ma certe ca am scris despre ea.

3 Comments Published

10 years ago / Reply

Culmea e ca exista atât de multe…Dar nimeni nu le observa.Îţi scriu acum de la mare unde mă aflu cu baietelul meu,ca in fiecare an,singuri.Si mă gandesc ca si eu mă incadrez in categorie.Am insa prietene cu 2 sau 3 copii care mi se pare ca mă Surclaseaza…cu mult.Si nu poţi sa te intrebi decât dacă tot efortul acesta se va concretiza in ceva bun.Eu sper într-un om bun.

10 years ago / Reply

PS:si eu te invidiez:) Am devenit mama la 24 ani:)

10 years ago / Reply

Super femeia este cea care poate face cate un pic din toate: familie, prieteni, o cariera decenta, sanatate. Mie imi plac mult cele care pe langa astea le vezi ca sunt bune la sport, sau fac excursii, sau au o indeletnicire cu mainile (chiar si gatitul in ziua de azi :)) ). Adica cele care nu se rezuma la un lucru. Si de asta eu nu cred ca ai de ales intre familista sau carierista :)) ci mai degraba sa alegi cantitatea potrivita pt tine din ce iti trebuie 🙂

Leave a Comment


3 + = four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!