shutterstock_craciunshutterstock_craciun

care e satul in care prezenta lui Mos Craciun ar face diferenta?

Mos Craciun inseamna magie. Nu e despre a primi obiecte gratuit, despre a primi o masinuta (mai mare sau mai mica, de jucarie sau nu); nu este nici macar despre a primi dulciuri.

Mos Craciun, Craciunul, e despre o stare de bine, de cald, de poveste… de magie.

Si exista pe lumea asta, in tara noastra, copii care nu s-au intilnit niciodata cu Mos Craciun, n-au mers pe sub luminite colorate, n-au vazut un brad urias plin cu globulete, n-au simtit Craciunul ca pe o sarbatoare de poveste.

sunt multi copii asa, dar anul acesta, un sat care n-a trait niciodata un Craciun ca-n povesti o sa simta magia gratie celor de la Coca-Cola. am mai scris despre campanie aici.

***

Stiu ca Mos Craciun ar face magie peste tot, dar cind ma gindesc la un sat in care stiu sigur ca n-a fost niciodata, am in minte Faurei – de linga Constanta. Acolo sursa de apa e o teava cu diametru de un metru, ruginita, aflata sub un podet, iar copiii cara catre casa galetile asezindu-le in echilibru pe lemn ca si cum ar purta cobilitele din picturile de alta data.

acolo sunt copii pe care daca-i intrebi cum ii cheama, iti zimbesc larg si nu spun nimic . “i se spune fetita, pentru ca nu are nume”, ti se raspunde. “mama ei a lasat-o aici cind era mica, nici cind e ziua ei de nastere nu stie”.

acolo copiii cind te vad, te iau de mina. sau se string in jurul tau cu bratele facute covrig. si in imbratisarea aia nu e doar nevoia de afectiune, ci un semn ca – daca te au aproape, daca-i tii de mina – ii validezi, si ei pot fi ca tine.

am fost in satul Faurei acum citiva ani cu UNICEF si inca mai pastrez in minte emotia copiiilor de acolo; bucurosi nu pentru ca le dadeam dulciuri, ci pentru ca vorbeam cu ei.

*

mai avem 3 zile de propus sate in care Coca-Cola sa duca anul asta Craciunul. cu brad urias impodobit, cu masina mare plina de Coca-Cola, cu o sarbatoare pentru toti locuitorii satului si cu magia luminitelor care vor colora si cele mai sarace case. adaugati satul vostru preferat, satul in care stiti ca prezenta lui Mos Craciun ar insemna cit o poveste de spus peste ani nepotilor.

o puteti face aici, unde gasiti mai multe detalii despre cum Coca-Cola face acest proiect magic si despre cum puteti dona energie ca sa fie luminat satul ales.

va multumesc frumos.

 

foto via shutterstock

One Comment Published

11 years ago / Reply

Locuri fara multe cuvinte si bucurii: Sercaia si Berivoi in judetul Brasov

Leave a Comment


8 × five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!