books3books3

ce spun tendintele in structuri narative si in povesti…

citesc pentru un proiect despre structuri narative transmedia, despre cum se schimba limbajul in functie de platforma pe care e scrisa informatia.

cea mai simpatica – si cred, reala – tendinta este ca viitoarele carti vor putea fi citite de oriunde s-ar deschide si naratiunea ar putea avea sens.

e potrivit cu gindirea actuala a tinerilor si cu span attention-ul lor (sub 2 min), dar revolutioneaza practic tot ceea ce s-a invatat in scoala despre o structura narativa care trebuie sa aiba un inceput, un mijloc (cu conflict, punct culminant) si deznodamint.

cartea viitorului va fi ca un board cu post-it-uri, pe fiecare post-it o poveste. de oriunde ai incepe sa citesti, ai prinde povestea, ai trai din atmosfera si – pe durata citirii unui “post -it” ai avea satisfactia data de o poveste mare (cu tensiune, conflict, punct culminant deznodamint)

cartea viitorului va fi deci o colectie de povesti scurte cu aceleasi personaje, mini seriale tv asezate pe hirtie intr-o naratiune lineara sau nu.

si pentru ca traim in epoca facebook, cind “like” inlocuie “love” si e instrumentul perfect ca sa-ti umfli ego-ul, iar generatia noua e narcisista ( se fotografiaza mult, ii place sa fie placut(a) , sa primeasca multe like-uri), personajele povestilor viitoare vor fi cu “narcissistic personal disorder”.

pentru lamuriri, dar si pentru a recunoaste tipologia multor personaje din cartile/filmelor ultimilor ani, iata cum se manifesta  “narcissistic personal disorder”

  • Has a grandiose sense of self-importance (e.g., exaggerates achievements and talents, expects to be recognized as superior without commensurate achievements)
  • Is preoccupied with fantasies of unlimited success, power, brilliance, beauty, or ideal love
  • Believes that he or she is “special” and unique and can only be understood by, or should associate with, other special or high-status people (or institutions)
  • Requires excessive admiration
  • Has a very strong sense of entitlement, e.g., unreasonable expectations of especially favorable treatment or automatic compliance with his or her expectations
  • Is exploitative of others, e.g., takes advantage of others to achieve his or her own ends
  • Lacks empathy, e.g., is unwilling to recognize or identify with the feelings and needs of others
  • Is often envious of others or believes that others are envious of him or her
  • Regularly shows arrogant, haughty behaviors or attitudes

 

Leave a Comment


− one = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!