beauty – picturi animate

pentru mine o pictura sau o fotografie este despre un moment. fractiunea de secunda care transmite o emotie, care spune ceva fara sa fie rostit nimic.

de asta animarea unor picturi faimoase semnate de Caravaggio, Vermeer sau Rubens, cum face in acest filmulet regizorul Rino Stefano Tagliafierro, nu ma incinta.

stiu ca asta e viitorul, ca vom pune in miscare orice pentru ca ne permite tehnica digitala, dar uneori e frumos sa poti sa pastrezi pe retina, pe pinza sau pe hirtie doar o secunda. o fractiune de secunda. un frame. si sa te bucuri de farima aia de viata.

9 minute in care picturile ar putea parea ca prind viata. sunt curioasa cum vi se pare ideea.

(astazi vorbeam cu un prieten ca oamenii nu stiu sa se uite la picturi, nu stiu care e distanta corecta de la care te uiti intr-o expozitie la o pictura. in curind vom vedea picturile animate pe ecrane cu rezolutii mari si toata munca unor oameni care s-au jucat cu culoarea ca sa creeze volume si umbre se va fi dus. va fi totul plan si plat)

One Comment Published

[…] un trend cu picturile animate, am mai scris zilele trecute despre initiativa unui regizor italian, doar ca acolo ideea mi se parea grotesca si vulgara, departe de ceea ce inseamna momentul surprins […]

Leave a Comment


4 × = twenty four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!