floarea-soareluifloarea-soarelui

floarea soarelui, matematica si sirul lui Fibonacci = Nymphomaniac

am prejudecata de a judeca oamenii dupa filmele care le plac. pentru ca din citeva vorbe pe teme cinematografice inteleg ce au citit, cu ce rezoneaza dintr-un film si am o idee cit de mica despre tipul lor de personalitate.
am mai povestit ca asociez fiecare om pe care-l cunosc cu un film, dar nu ma mai joc public cu asocierile mele:))

acum cind vad fani de Nymphomaniac (lars von trier-ul cel mai din urma) care zic ca e un film care le-a schimbat viata, realizez rapid ca n-au prea citit carti/reviste de stiinta si nici cu matematica n-au stat prea bine la scoala.

bine, nici cu filmele – in special ale lui Von Trier – pt ca altfel s-ar prinde ca tot ce face e o parodie, o ironie, ca la The Idiots – dar astept sa vad ce vor zice si dupa filmul 2.

pina atunci o mica distractie cu sirul lui Fibonacci, acum nu in muzica lui Bach – cum mascareste Von Trier in film – ci cu floarea soarelui.

din Scientific American, de acum citeva zile.

oare ce spune despre mine faptul ca floarea soarelui este una dintre florile mele preferate? si ca unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit vreodata a fost un buchet imens de floarea soarelui intr-o iarna cu o zapada mai mare decit asta de afara.

cu putin efort gasesc o legatura intre ani, date, numerele rezultate din numele implicate si… sirul lui Fibonacci. si daca vreau sa ma joc, gasesc si cu vreo secventa din filmul lui Von Trier :)))))

Leave a Comment


+ 9 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!