tonight-show-jay-leno-tears.jpgtonight-show-jay-leno-tears.jpg

Lacrimile lui Jay Leno

joi a fost ultimul The Jay Leno Show. dupa mai bine de 20 de ani, unul dintre cei mai mari moderatori de emisiuni de televiziune s-a retras din programul care ii purta numele. a plecat nu pentru ca s-a gindit sa se pensioneze, ci pentru ca managementul statiei a dorit o gazda mai tinara, ca sa cistige o audienta mai tinara si sa creasca ratingurile.

se stia inca din aprilie anul trecut ca Jay Leno va pleca acum inaintea Jocurilor Olimpice de iarna pentru ca la casele mari – cu audienta de 17 milioane (cit a avut show-ul lui Leno in epoca lui de glorie) – lucrurile se fac din timp.

in emisiunea lui Leno au fost toate vedetele mari ale lumii, presedinti de state, sportivi, inventatori. cam jumatate din wikipedia contemporana a stat in fata lui Leno pe fotoliu si s-a conversat cu el. in termeni de jurnalism si de tehnica interviului, Leno i-a invatat pe cei mai multi moderatori de emisiuni de divertisment cu interviuri cam cum sta treaba.

in urma  cu 4 ani a mai plecat o data de la NBC, televiziunea care-i gazduia programul, ca urmare a unor dispute cu Conan O’Brian – un coleg de breasla mai tinar si cu audienta comparabila.

joi Leno a plecat de la show-ul pe care l-a facut atit de multi ani si, in monologul lui final (altul decit celebrele monologuri de deschidere in care stirile politice erau ironizate crunt) a povestit despre familie. familia pe care si-a facut-o in cei 22 de ani de munca alaturi de niste oameni care au muncit pentru el, dar care nu s-au vazut niciodata pe ecran.

si in discursul asta, dincolo de povestea mortii parintilor si a fratilor lui, printre cuvinte si priviri e tristetea unui om care pleaca pentru ca trebuie sa vina un altul mai tinar.

acum 30 de ani aceasta situatie n-ar fi fost nici macar gindita, darmite posibila. cele mai mari gazde ale show=urilor de televiziune americane au ramas la pupitru pina cind au murit. asa erau vremurile atunci, acum… dinamica publicului, goana dupa audienta care inseamna bani, incep sa schimbe lucrurile.

discursul lui Leno e si despre asta chiar daca nu rosteste niciun cuvint in aceasta directie, iata-l mai jos.


 

in urma cu citeva luni Hollywood Reporter anunta ca CNN isi doreste ca Leno sa fie unul dintre crainicii sai. sa citeasca stiri adica. nu a fost confirmata sau infirmata informatia

aceasta era echipa lui Jay Leno

later edit:
aici secventa din show cind super vedete au venit si i-au cintat de la revedere; printre ele Oprah si Sheryl Crow

2 Comments Published

10 years ago / Reply

Cu toata simpatia pt Leno, cred ca Jimmy Fallon va fi o gazda excelelenta, iar Seth Meyers, cel care vine in locul lui Fallon, un plus si mai mare. In una din celebrele lui “thank you notes”, Fallon ii spune lui Leno: “Thank you for carrying on the proud tradition of ‘The Tonight Show’ host with such humor and class, and for being nothing but gracious and generous to me over the past years,” Fallon said, “I will do my best to make you proud, every single night. Thank you.”
Me likes him.

[…] convins sa plece de la The Tonight Show (am mai scris despre asta, atunci cind am povestit despre Lacrimile lui Jay Leno), asa ca am asteptat incruntata si curioasa sa vad cum suna primul monolog al lui Jimmy Fallon, […]

Leave a Comment


3 + = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!