bodybody

#womenwhises; one woman, one tweet

cred ca de-a lungul timpul am denaturat putin semnificatia sarbatorii de 8 martie. si-a pus din nou amprenta ego-ul nostru, cel care – si pe noi si pe barbati – ne-a ajutat sa aducem in dictionare un cuvint nou, “selfie”.

de 8 martie noi femeile primim cadouri; multe.

am casa plina de flori, cutii cu trufe de ciocolata, praline, cosmetice scumpe, felicitari cu mesaje emotionate care vorbesc despre atentia pe care noi, femeile, o meritam.

da, o meritam, dar si barbatii o merita in egala masura. si copiii nostri in si mai mare masura. pentru ca-s mai mici si au nevoie sa le punem in rezervoare multa iubire si atentie ca sa creasca frumos.

*

eu cred ca 8 martie, ca tot ce e in viata, nu e despre a primi, ci despre a da. si in cazul asta e despre iubire si atentie. si nu din partea barbatilor sau a copiilor nostri; da, e frumos ca ne aduc flori si cadouri, dar o pot face in orice alta zi a anului si o si fac.

cred ca e despre ce dam noi, femeile, pentru ca noi suntem inceputul: dam viata, crestem copiii si-i invatam ce-i iubirea prin comportamentul nostru, suntem mortarul emotional din constructiile pe care le fac barbatii nostri ca sa ne protejeze.

si daca noi face corect lucrurile, cu credinta si perseverenta, ca un act de disciplina si vointa, fara sa asteptam nimic in schimb, lumea din jurul nostru poate deveni cu o miime de milimetru mai calda, mai luminoasa, mai buna.

asa ca de fiecare data de 8 martie nu ma gindesc la “ce mi-ai adus?”, ci la ce as putea sa dau eu fiecaruia dintre cei care imi acorda atentie, iubire, ma protejeaza.

si mai fac un exercitiu de imaginatie: daca  toata lumea asteapta sa primeasca ceva, absolut toti oamenii de pe planeta asteapta sa primeasca, oare cine mai daruieste?

in viata, cu detaliu pe aceste sarbatori, nu e despre a primi, ci despre a a da.

*

anul asta Marie Claire are la nivel international o miscare pe care o iubesc foarte tare pentru ca, pentru mine, ceea ce fac ei e cam ceea ce cred eu despre aceste sarbatori. miscarea se numeste #womenwhises – one woman, one tweet, iar femeile din lumea intreaga pot transmite o dorinta printr-un tweet.

va invit sa faceti acest exercitiu si sa va ginditi care e dorinta voastra cea mai importanta – care se refera la esenta voastra ca femei, si sa scrieti dorinta intr-un tweet. daca nu aveti cont de twitter lasati mesajul aici si am sa-l postez eu.

dorinta voastra ca FEMEIE.

si dupa ce o scrieti, va mai rog ceva, sa va uitati bine bine la ce ati scris si sa va intrebati: ce ma opreste sa transform dorinta asta in realitate?

pentru ca sunt sigura ca aveti puterea si inspiratia si energia sa o faceti.

*

dorinta mea e in dansul asta. si in povestile spuse nu doar in coregrafie ci si de oamenii care-s in jur: coregraful a gindit dansul pentru mama lui, dansatorul a trecut prin ceva similar cu mama lui cind a fost bolnava, una dintre membrele juriului si-a pierdut mama.

*

“Lights will guide you home, I will try to fix you”… in order to fix myself

 

4 Comments Published

10 years ago / Reply

Eu imi doresc sa ajung pe bicicleta pana in Indonezia. Nu vorbeste despre esenta mea ca femeie, ci ca om. Sunt convinsa ca aceasta cicloexpeditie e doar o chestiune de timp. Momentul plecarii vine si, o data infaptuita, sper sa daruiesc, astfel, si altora curajul si increderea ca se poate, fie ca este vorba sa mergi singura la o piesa de teatru sau sa vizitezi singura un alt oras decat cel in care locuiesti. Zona de confort se mareste pas cu pas 🙂

10 years ago / Reply

Eu imi doresc sanatate pentru copii si pentru mine si omul meu. Pare patetic, dar crede-ma ca nu e deloc asa. Restul conteaza infinit mai putin.

10 years ago / Reply

nu e deloc patetic, stiu foarte foarte bine ca asta conteaza cel mai mult

10 years ago / Reply

eu vreau sa daruiesc in primul rand copiilor mei o viata frumoasa si o educatie pe masura , pt ca atunci cand vor creste sa poata spune ,, multumesc mama,, sotului meu vreau sa-i daruiesc sotia pe care o merita , soacrei mele fiica pe care nu o are .pt mine imi doresc ca dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste toate incercarile la care ne supune si sa ma ajute sa devin un OM

Leave a Comment


seven − 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!