promenada terasapromenada terasa

Care PE Care: razboiul filmelor de dragoste contra filmele de actiune

prima data cind am vazut terasa de la Promenada, m-am dus cu gindul la filmul Serendipity

(cind EA crede in intimplarile sortii si nu vrea sa-i LUI dea numarul de telefon, il scrie pe o carte pe care o lasa intr-un anticariat, iar numarul lui il pune pe o bacnota de 5 dolari. se intilnesc, in scena finala,  pe un patinoar linga un zgiriie nori si mie locul ala magic de intilnire mi se pare identic cu terasa Promenada, pentru ca e alaturi cea mai inalta cladire din Romania, pentru ca arata foarte occidental si pentru ca… acolo e un patinoar iarna )

tot terasa asta, dimineata pe la 10 cind e soare caldut seamana cu o piazza , o piatzeta italiana , un fel de Piata Navona care are aceeasi forma alungita si ma gindesc adesea la Vacanta la Roma cind sunt acolo.

locul ala e facut pentru a te indragosti sau pentru a-ti arata iubirea, asa ca… cred ca eu am dreptate cind spun ca la cinematograful de acolo trebuie sa ruleze filme de dragoste, povesti calde si frumoase despre oameni buni, povesti care sa te motiveze sa poti sa o iei de la capat in fiecare zi.

amicul Cristian Manafu crede, desigur, altceva. el spune ca locul minunat, cinematograful de acolo, de pe terasa, trebuie sa fie pentru filmele de actiune, pentru vijiieli de masini si scrisnete de roti, ma rog si ceva decoltee si picioare lungi (ca pina si James Bond avea nevoie de ceva iubire ca sa faca fatza provocarilor vietii:) )

asa ca The Double C se afla in razboi. eu militez pentru filmele de dragoste, de arta, filme pe care nu le poti vedea in orice cinematograf (pentru ca ACOLO nu e ORICE cinematograf) el vrea filme de actiune (cu cafteala, ca sa fiu ironica!:P )

incepem in curind competitia, o seara va alege el filmele care vor rula in cinematograful de PE Promenada, o alta seara aleg eu filmele.

ne luam la intrecere care reuseste sa adune mai multa lume la proiectiile lui.

desigur, dau din gene pentru ca as vrea sustinatori si daca vreti sa ma ajutati sa-l inving pe Manafu, lasati un comentariu si va spun ce strategie am:)

deviza mea in viata e ca fara dragoste nu se poate. de ce ar fi diferit in cinema? asa ca filmele mele trebuie sa cistige,

va multumesc pentru suport. ne vom distra foarte frumos si promit sa alegem impreuna cele mai frumoase filme.

 

P.S. asta iarna cind era patinoar la Promenada am stat o data pe terasa pina noaptea tirziu ca-n Serendipity 🙂

12 Comments Published

10 years ago / Reply

Da filmul ala e genal. L-am vazut de n ori si ramane un film de suflet pt mine. La fel si terasa de la Promenada. Si iti spun de ce. Pt ca pe 18 martie a fost ziua lui si pt ca am stat pe terasa toata ziua. Iar pt mine cat si pt el acea zi ramane in istorie. In povestea noastra. Acum daca ar scrie el, iti va spune ca vrea filme cu masini, pur si simplu le adora. Dar mereu imi da dreptate asa ca ramanem la filmele cu povesti de dragoste. Care iti fac viata pur si simplu mai frumoasa! 🙂

10 years ago / Reply

Da, I love Sependipity ! Abia astept sa vad filmele tale !!! Girl power, desi chiar nu sunt o feminista, sa zicem love power,mai bine:)

[…] o introducere siropoasa, vreau sa fac o invitatie inedita cinefililor. Vreau sa va invit la o seara de film de actiune, […]

10 years ago / Reply

I’m in, I’m in 🙂

10 years ago / Reply

Pentru filmele de dragoste si arta, ofcors 🙂

10 years ago / Reply

De dragoste sa fie, ma bag 🙂

10 years ago / Reply

All you need is love – dacă pot fi de folos de la distanță. .. și sper să nu se supere Cristi pe mine. 🙂

10 years ago / Reply

De dragoste, de arta, I’m in 😉

10 years ago / Reply

Dragosea invinge! La fel si filmele de dragoste, pentru ca spun povesti adevarate, despre oameni, despre sentimente, despre intamplari pe care si noi, cei din fata ecranului, le traim intr-un mod poate la fel de cinematografic, fara a avea insa reflectoarele atintite asupra noastra. Asadar, votul meu merge tot spre aceste filme minunate, de dragoste :).

10 years ago / Reply

pardon: si da-i si lupta pentru .. filmele de dragoste

10 years ago / Reply

Vreau si eu sa vin!

[…] am şi eu un amic masiv 2.0, adicătelea Manafu. Şi am şi eu o amică masivă 2.0, adicătelea Cristina Bazavan. Iar acum ăştia doi se ceartă de zici că ar fi ceva mini-festival de film “Care PE […]

Leave a Comment


5 × = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!