saptamina asiaticasaptamina asiatica

concurs: care este filmul asiatic cel mai…”gustos”?

Cei care ma cunosc stiu ca am o pasiune pentru cultura asiatica, pentru filmele si pentru cartile asiaticilor.

Asiaticii stiu sa faca un lucru de care europenii se tem (si din aceasta cauza exagereaza): sa vorbeasca despre relatii relaxati, cu un rafinament pe care peste probabil inca vreo 1000 de ani il vor avea si europenii. Filmele asiatice capata astfel, dincolo de poveste, o incarcatura pe care o porti cu tine multa vreme, povestile lor sunt mereu ca o metafora compusa din multe alte metafore mici, cu care nu e nevoie sa-ti bati capul ca sa le intelegi, pentru ca iti ajung direct la inima.

Unul dintre regizorii mei preferati este Kim Ki Duk  si daca nu i-ati vazut filmele va recomand cu multa incredere (stiu sigur ca vor lasa urme in sufletul vostru) doua dintre filmele lui – 3 Iron (o poveste despre a treia persoana care e intr-un cuplu si a carei amintire obsedeaza ) dar si TIME ( o poveste despre asteptarile si proiectiile pe care le avem in celelalt, in timp ce iubim si cum, din prea multa iubire si majora nesiguranta, vrem sa facem schimbari… radicale)

Bine, imi mai place fooarte foarte foarte tare si Wong Kar Wai pe care l-as lua acasa:), dar aici vorbim deja de un regizor care are o foarte mare notorietate …

Motivul pentru care va vorbesc despre filmele asiatice e ca sa va introduc in cultura lor pe o alta usa. Cea mai simpla intrare ar fi fost mincarea asiatica, dar usa asta va fi deschisa foarte larg de Lidl care in saptamina 9-15 are pregatite in fiecare magazin experiente asiatice pentru clientii sai.

Cu ajutorul Lidl duc mai departe decit v-ati imagina la o vizionare de film experienta asiatica pentru o cititoare.

Spuneti-mi ce film asiatic v-a placut cel mai mult, de-a lungul intilnirii voastre (sper ca exista macar o intilnire) cu aceasta cinematografie si, prin tragere la sorti, alegem o tinara si simpatica cinefila care… va fi transformata in gheisa la o sedinta foto memorabila.

Deci, ce film asiatic v-a placut cel mai mult?

Luni alegem cistigatoarea, iar in cursul saptaminii viitoare se intimpla sedinta foto cu ajutorul careia facem o excursie in timp si peste multe mari si tari si… va transformati in gheisa.

 

11 Comments Published

10 years ago / Reply

Mi-a placut mult filmul: In the mood for love
http://www.imdb.com/title/tt0118694/?ref_=nv_sr_1

10 years ago / Reply

Odishon (regia Takashi Miike ) este filmul care m-a impresionat cel mai mult.. O drama remarcabila!

10 years ago / Reply

Kim Ki Duk, The Bow

10 years ago / Reply

Oldboy ( 2003)

10 years ago / Reply

fara a participa efectiv la concurs ci doar ca sa va recomand minunatul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (da, tot Kim Ki-Duk)

10 years ago / Reply

il stim:) multumim

10 years ago / Reply

Time –
Ying xiong (2002) – Eroul

10 years ago / Reply

O Dumnezeule, acum cativa ani eram in facultate si mi-am trait o mare iubire pe 3iron, a fost o perioada minunata din viata mea.
Un regizor urias, uitat in partea asta de lume, dar ceea ce tocmai ai facut cu articolul asta a fost minunat.
Si ca sa particip la concurs plusez cu un Bad guy.
Acum incep emotiile
Foarte fain concurs 🙂

10 years ago / Reply

Bin-jip suna si mai fain decat 3iron, pentru mine, traducerea asta in engleza spune cumva lucrurilor pe nume, si nu despre asta e vorba ci despre…fascinatie, nu?

10 years ago / Reply

ana, tu esti cistigatoarea, tu te vei transforma in gheisa. detaliile pe mail.

10 years ago / Reply

The Last Samurai

Leave a Comment


one + 5 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!