nud1nud1

joburile pe care nu le accept

ma suna un prieten – persoana publica, functie importanta de conducere – sa ma roage sa ajut intru crearea unei imagini curate si frumoase a unei tinere domnisoare.

intreb pentru ce ii trebuie, imi spune ca fata tinteste un job intr-o banca si ca el este interesat ca ea sa aiba o imagine curata intrucit e noua lui iubita.

imi suna suspect si-i caut numele fetei pe google. descopar pe FB-ul ei nenumarate poze cu ea in costum de baie, cu sau fara sutien, acompaniata de diversi domni burtosi si cu maieu.

sun domnisoara si ii spun ca o rog sa scoata fotografiile respective si de acum incolo, daca vrea sa fie perceputa ca o persoana respectabila, sa nu-si mai puna in spatiu public nicio fotografie in chiloti (de baie sau nu), ea ridica tonul la mine si-mi spune “crezi ca pe X l-as fi cunoscut altfel?! toate vedete de astazi fac asta si cistiga bani si nu le mai judeca nimeni”

ii spun domnului ca nu-l pot ajuta, el imi face o propunere financiara foarte generoasa, eu spun ferm: NU.

sunt job-uri pe care nu le accept oricit de multi bani mi s-ar oferi. mai ales cele cu oamenii care nu inteleg ce e spre binele lor.

daca ai 20 de ani si iti pui multe poze cu tine in chiloti pe FB, e foarte posibil sa tintesti barbatii pe care-i vrei, dar e foarte sigur ca nu vei fi perceputa ca o fata decenta careia sa i se acorde respect.

viata asa cum e.

13 Comments Published

10 years ago / Reply

100% DA. sunt de acord cu Cristina.

10 years ago / Reply

paradoxul societatii romanesti actuale si respectabilitatea care vine dintr-o forma exterioara atat de bineeeee ambalata ….
cat poti fi de respectabil daca te ambalezi frumos intr-un costum bine croit intaiasi data ca apoi pe parcurs situatiile/faptele/etc sa arate ca esti o cu totul alta persoana ….??????
si totusi riscul ca o pe o asemenea persoana sa poti conta la un moment dat si sa fii dezamagit, nu e totusi prea mare ??????

din pacate si o orientare a societatii catre modelele gen “vedete” nu face altceva decat sa neglijeze valoarea si sa aduca in mod injust in prim plan lipsa de consistenta …
o parte deloc placuta, faptul ca ai nostri copii in formare azi, aleg din plaja de modele, uneori nu pe cele mai potrivite

10 years ago / Reply

Eu i-aș bloca numărul iubitului. Nu de alta, dar dacă pentru asta exist eu în agenda lui, as washing bad image and reputation of his piți, atunci mai bine să nu mă poată apela.

10 years ago / Reply

HAI HAI.
domnul e suficient de cu capul pe umeri, am scris textul cu acordul lui.
iar fata e doar o victima nefericita a unei culturi urbane axate pe sex. putin obraznica, dar cumva justificat: se apara pentru ca a realizat ca iubitul ei indirect ii reproseaza ceva.

sa nu judecam lumea atit de aspru. intre negru si alb sunt foarte multe nuante de gri.

10 years ago / Reply

Ai perfectă dreptate până la partea cu victima. La 20 de ani nu mai ai cum să fii o victimă a societății. De la vârsta asta ești doar un adult care alege să fie într-un fel, un adult care ar trebui să-și asume deciziile și, firește, va suferi consecințele.

10 years ago / Reply

Ce noroc au uni. Sa aiba pe Cristina sa se ocupe de PR-ul lor si sa spuna ca stiu ei mai bine. Pacat ca nu am bani sa te platesc sa-mi faci si mie PR. Uneori as avea nevoie.

10 years ago / Reply

personal cred ca tu ai gresit, mai te lauzi si ca ai experienta LOL..nu te cunosc insa din textul pe care l-ai scris nu mai facut sa am decat o parere “proasta” despre tine si nu despre tipa respectiva
in primul rand daca ai o asa mare experienta puteai gasi o alternativa si sa cazi la invoiala cu clientul tau, de ex ii puteai spune frumos ca pozele pe care le are pe facebook sunt dragute insa ai putea stabili o sedinta foto prin care sa ii faci niste poze cu adevarat superbe..asta e un ex..idei sunt, pacat in schimb ca lipsesc oamenii talentati care sa munceasca… cred ca mai ai multe de invatat , nasul mai jos…succes

10 years ago / Reply

e posibil ca unii angajatori sa nici nu te angajeze daca ai cont pe facebook, darmite daca iti mai si postezi poze mai mult sau mai putin decente

10 years ago / Reply

Daca vrei sa te angajezi ca fierar-betonist, nu intereseaza pe nimeni cate poze cu tine in chiloti ai pe Facebook. Daca pentru un job mai cu staif, la o firma ca are HR, sigur o sa se uite cineva peste conturile tale de pe retelele sociale.

10 years ago / Reply

ah… vrei sa spui ca nu e bine sa am poze in chiloti pe facebook… inteleg… deci aici am gresit… :))

10 years ago / Reply

ADEVARUL
Conteaza Adevarul in situatia prezentata?
Ii dau dreptate tinerei care face subiectul textului: pozele postate o reprezinta si asta e ea, De ce sa fie cosmetizata si sa se prezinte ceea ce nu este? Cum foarte bine a spus: l-a atras pe domnul X cu nurii ei nu cu inteligenta, decenta, nobletea si alte calitati distinse. Fata a refuzat sa participe la crearea unei minciuni din doua motive: calea aleasa o considera de succes (i l-a adus ca “binefacator” pe domnul X) si, mai ales, vizeaza un domn mai potent decat ultimul prins.
Pe scurt Cristina pagina de FB a fetei este o “capcana cu miere” pentru prinderea sponsorilor. Cunosti termenul pentru astfel de fete.

10 years ago / Reply

Dragă Cristina…
Mi-a plăcut tare mult de tine la Webstock…
Şi articolul mi-a plăcut tare mult, dar mă amuză copios comentariile!
Sunt curios dacă vreunul dintre comentatori, A CITIT TITLUL ARTICOLULUI!??
Din câte pricep eu, toată lumea a văzut-o pe Domnişoara (goală?!?), dar a uitat TEMA ARTICOLULUI!!!
Aşa încât… cred că o să repet eu titlul articolului, poate îl observă cineva:
JOBURILE PE CARE NU LE ACCEPT
Şi acum, revenind la jobul respins: mi-a plăcut să văd că la destul de multă vreme după Webstock, Cristina e aceeaşi care mi-a plăcut înainte de #webstockro, la Webstock, după aceea şi, iată, se închide un braţ de spirală….
Cât priveşte greşelile…
Eu cred că cine inventariază greşelile, rezonează cu ele şi face din ce în ce mai multe.
Da, mă strădui să le observ cu atenţie, cu atât mai mult cu cât sunt ale altora, deci ei îmi fac un mare serviciu: mă ajută să să învăţ din ele, fără să plătesc “la sânge”. Dar mă feresc să scriu despre ele. Cred că e mai înţelept aşa.
Şi asta mi-a plăcut în articol!! Fără nume şi date precise. Un caz. Poate fi până la urmă şi unul ipotetic; o sinteză a mai multor situaţii oarecum similare…
Eu unul, ştiu că ţin cont de profilul celor care mă vor în listele lor de contacte (Prieteni, înseamnă altceva, în opinia mea!), verific tot ce găsesc, mai ales siturile.
Îmi place să ştiu cu cine am de-a face… De ce ar proceda altfel, HR-ul unei bănci? Sau al oricărei alte firme, chiar şi una mică, cu doi-trei angajaţi?!
Ba chiar înclun să spun că o firmă cu cât e mai mică, cu atât va ţine mai mult cont de activitatea online a “preopinentului”!

10 years ago / Reply

Daca vor “imagini curate”, atunci sa nu-si mai puna poze nud pe facebook.

Leave a Comment


+ 6 = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!