shutterstock_ciocolatashutterstock_ciocolata

BEAUTY: Masca cu cafea, cacao si lapte

stiu ca suna ca o prajitura, dar… e incredibila pentru piele : curata, e antirid si da luminozitate.

eu am ajuns sa -mi fac aceasta masca pentru ca am primit … mult lapte… prea mult lapte. ( 4 sticle de 1 litru, ce-i drept aduse de doi tineri f simpatici)

am primit darul de la Olympus care voiau sa ma anunte ca au un lapte bio nou si bun, ca la mamaie acasa, pentru ca e colectat din ferme bio autohtone. culmea e ca laptele se comporta ca la mamaie acasa pentru ca, la fierbere, face pojghita de smintina la fel ca laptele de la tara:) (are 3,5 % grasime)

l-am baut cald la micul dejun, am facut cu orez cu lapte, am facut si gris cu lapte, am dat si la o vecina de pe palier, dar cum mai detineam lapte in frigider si are timp de expirare (iar eu urasc sa arunc mincare), m-am gindit ca in week endul asta, la partea de reconditonare beauty sa-mi fac o masca cu lapte.

asa am ajuns la cacao, cafea si lapte in urmatoarele cantitati 2 lingurite cafea, 2 cacao, 6 lingurite lapte, se face o crema ca o ciocolata topita, se aplica pe fatza si se lasa 30 de minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta.

efectul e de super luminozitate, de retragere a cearcanelor (de la cafea), anti rid de la oxidantii din cacao, iar tenul devine foarte fin si curat in combinatia cu laptele.

singurul disconfort pe care-l aveti e ca se intareste f mult dupa 30 de min (ai ca o scoarta de copac pe fatza) si trebuie indepartata cu grija pentru ca e foarte aspra cind s-a uscat. dar merita.

de fapt, ca sa fiu sincera, dupa o jumatate de ora am mai preparat o tura de crema de cafea cu cicolata, intr-o cantitate mai mare, pe care am aplicat-o si pe corp.

sunt sigura sigura ca cei de la Olympus nu s-au gindit in vecii vecilor ca voi folosi laptele lor si pentru beauty routine:), dar trebuoe sa recunosc ca daca nu avea gust ca de la mamaie de acasa, nu m-as fi gindit la o asemenea intrebuintare.

 

2 Comments Published

10 years ago / Reply

Mmmm, mi-ai facut pofta de ciocolata! Maine o sa beau neaparat o ciocolata calda si in zilele urmatoare o sa imi fac si o masca faciala. Mai trebuie sa procur unele ingrediente ca sa imi ajunga pentru tot corpul. Mersi pentru inspiratie! 🙂

10 years ago / Reply

Am reuşit ieri să-mi aplic această mască şi m-am simţit foarte bine. Şi acum simt diferenţele – tenul îmi este mai fin, mai curat, mai moale. Cu siguranţă o să o repet, sper şi pentru tot corpul.

Într-adevăr, se întăreşte foarte tare. Ca prim pas, doar la atingere cad anumite părţi din scoarţa de copac, iar cu apă călduţă se îndepărtează destul de usor, sau cu un ceai de muşetel.

Leave a Comment


6 × = fifty four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!