Principesa-Margareta webPrincipesa-Margareta web

“Cine n-a facut fotografie?” – o intimplare cu Principesa Margareta a Romaniei

“Cine n-a facut fotografie?”, vocea Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare a Romaniei, Margareta, s-a auzit cald, dar ferm de pe scena unde se afla inconjurata de 32 de tineri. Toti si-au indreptat privirile catre o fata micuta de inaltime si citeva glasuri au spus “Malina”.

“Malina, vino te rog”, a adaugat Principesa uitindu-se catre ea.

Malina Ciobanu are 15 ani e una dintre tinerele talente aflate sub patronajul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si in acest an a primit bursa din partea fundatiei ca sa poata participa la concursuri internationale si la workshopuri.

O stiu pe Malina de cind avea 11 ani si deja ii uimise pe toti cu talentul ei, fiind admisa la Universitate la Iasi ca sa studieze mai aprofundat, lectiile de la liceul de arta unde era eleva depasindu-le de multa vreme.

De cind n-am mai vazut-o cintind, nu doar ca a crescut dar – beneficiind de bursa BCR Sperante (unde am si intilnit-o) – a fost la 2 masterclass-uri in Austria, a cintat cu Alexandru Tomescu, iar unul dintre cei mai mari violonisti ai momentului, Pierre Amoyal, a invitat-o in Elvetia la clasa lui speciala.

Ca orice artist autentic (cred cu tarie ca Malina Ciobanu va fi unul dintre cei mai mari violonisti ai Ro, daca va munci cu aceeasi perseverenta ca pina acum) pe scena, in timpul concertului care marca “licenta” bursei care tocmai se incheie, Malina a fost un zimbet si o lumina.

Cind insa spectacolul s-a terminat si-a trebuit sa isi ia diploma de bursant al Fundatiei Principesa Margareta din mina Altetei Sale Regale, Malina a redevenit copil, a fost mai preocupata sa faca in mod corect reverenta pe care o repetase si, dupa ce a dat mina cu Principesa, a plecat grabita cu capul in jos catre un colt al scenei fara sa mai stea la fotografie. Sala a comentat ca a ratat amintirea fotografiei si catre scena s-a auzit o rumoare.

Cit au primit diplomele ceilalti colegi ai ei de bursa, Malina a stat cu capul plecat, trista, iar cind Principesa a terminat de inminat toate celelalte diplome si-a intrebat “Cine n-a facut fotografie?” a ridicat capul uimita.

S-a dus catre Alteta Sa Regala care i-a zimbit cald si a incurajat-o sa stea aproape ca sa faca impreuna fotografia amintire.
Apoi a facut din nou o usoara reverenta si s-a retras cu zimbetul acela luminos pe care-l avea pe chip cind cintase.

A fost unul dintre cele mai frumoase momente de la Gala Tinere Talente 2014. Un moment care vorbeste despre atentia la detalii, despre rigoare si despre importanta pe care Alteta Sa Regala o acorda acestor evenimente.

In avalansa de nume care se rosteau in timp ce ii erau inminate diplomele pe care trebuia sa le dea tinerilor, a remarcat ca o fetita – mai timida – nu a facut fotografia. Si, la sfirsit, a cerut cald, dar ferm sa vina inapoi “la cadru” readucind zimbetul unui copil pe chip.

Leave a Comment


seven − 2 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!