Lammily: de ce apare acum papusa care are proportiile trupului unei femei reale, nu “Barbie”

Lammily – papusa care respecta proportiile trupului unei femei de talie medie din America – face ravagii pe net.
filmul in care copii de scoala primara analizeaza papusha si pun pe ea valori emotionale ca bunatate, caldura, inteligenta a facut aproape 3 milioane de vizualizari in 5 zile.

E filmul pe care-l puteti vedea mai sus, in care copiii compara o papusha Barbie cu o papusha Lammily.

Dupa ce ne bucuram de partea educativa, sa privim putin si in context. Agentiile de trend anunta pentru anii ce va sa vina trendul care se numeste normcore – de la normal si hardcore, trend care va apare ca un revers la supra saturarea de plastice si expunere excesiva a ego-ului.

in haine el capata un look “obisnuit”; in beauty el se va duce in machiaje soft, spre natural, cu accent pe produsele de ingrijire, iar ca stil de viata – vom vedea tot mai multe modele plus size (pe care Vogue le promoveaza deja in pasi usori, am scris despre asta aici ).

de fapt trendul acopera o nevoie (pentru oamenii deja supra expusi la invazia plasticelor umane influentate de animatii si de papusile Barbie), dar o si formeaza de la radacina – pentru tineri – ca sa asigure un flux corect al marfurilor care vor fi produse. copilul ii cere parintelui sa-i cumpere papusha X, parintele are deja grad mare de afinitate cu forma papushii ca e naturala etc etc etc

One Comment Published

10 years ago / Reply

Am auzit de aceasta papusa la radio Europa Fm azi-dimineata, eram chiar curioasa sa vad cum arata !
Imi place foarte mult ! 🙂 N-am avut niciodata papusi Barby, cand au aparut ele pe piata, eu trecusem de mult de acea varsta… 🙂
Iar dupa ce am urmarit filmarea parca as vrea si eu o papusa Lammily ! 🙂
Multumesc pentru un articol atat de frumos ( cum sunt de fapt, toate articolele ce le scrieti 🙂 )

Leave a Comment


nine − 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!