shutterstock_petunieshutterstock_petunie

INOVATIE: florile care-si schimba culoarea la fiecare 12 ore

stiu ca pare straniu, dar au fost inventate florile care-si schimba culoarea la 12 ore, la comanda.

petuniile mai exact.

Nikolai Braun si Keira Havens sunt cercetatorii care au unit stiinta cu arta si-au transformat-o in afacere. ceea ce pentru cei mai multi idntre muritori pare imposibil si pe bucati (arta sau stiinta din care sa faci bani), dar intr-o asemenea combinatie.

Compania lor se numeste  Revolution Bioengineering este in Fort Collins, Colorado si are in palmares realizarea unor rasaduri de flori care isi schimba culoarea de la albastru la roz si inapoi.

cei doi cercetatori cred ca in curind vor putea crea o specie de planta care sa aiba pe aceeasi tulpina flori de culori diferite care sa se schimbe intre ele.

dincolo de senzationalul acestui lucru si de povestile pe care ni le putem imagina (sa pastram acelasi ghiveci de flori si sa-i “comandam” sa aiba alta culoare ca sa-l daruim zilnic cu un mesaj special) inovatia acestor doi cercetatori ne arata nu doar pina unde a evoluat stiinta in materie de modificari genetice, ci si ca florile pe care le avem acasa sunt niste organisme cu o viata fascinanta.

pentru a promova descoperirea lor, cei doi cercetatori vor sa faca o rochie vie, la care “materialul”/tesatura sa fie din petunii impletite care isi vor schimba culoarea pe durata unei zile. proiectul va fi expus publicului in Londra, anul viitor.

cover photo shutterstock

Leave a Comment


− six = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!