veg1__880veg1__880

Despre campania Vegani pentru o lume mai buna

Text de Raluca Antuca

Astăzi este mai simplu ca niciodată să fii vegan.

Cu această deviză în minte, un grup de vegani și vegetarieni din București au realizat o campanie de awarness cu privire la drepturile animalelor și decizia lor de a mânca sănătos. Grupul a fost format de Cătălin Ciprian Teodor și Corina Zugravu, medic primar în nutriție și igiena alimentației, care au vrut ca oamenii să fie informați corect și să dărâme miturile din România legate de veganism.

Campania se numește #SuntVegÎmiPasă si este primul proiect de acest gen din Europa de Est. A fost lansată pe 15 martie și după o promovare pe Facebook și site-ul oficial, a fost realizată o serie de fotografii reprezentative. Albumul are peste 6.660 de reach-uri și a fost distribuit chiar de Korin Sutton (ProVegan Bodybuilder) , de Collectively free, Active Vegan și de foarte mulți oameni din America.

Grupul a avut deja trei întâlniri în decurs de trei-patru luni, ultima sub forma unui eveniment “Învață să fii sănătos, ca să-i ajuți pe alții” unde s-a vorbit despre sănătate, nutriție, dar și despre animale.  Pe 21 martie a avut loc un eveniment mai complex la The Coffe Factory, o expoziție cu fotografii și o întâlnire cu cei interesați de proiect, echipa dorind ca orice vegan sau vegetarian să se implice.

La vară promit niște picnicuri, vegan potluck-uri unde fiecare poate aduce feluri diferite de mâncare vegană. Dacă cineva dorește să li se alăture, poate posta fotografii alb-negru cu el/ea de tipul celor de mai jos și folosind hashtagul #suntvegimipasa.

Photo: Tibi Vântur

2 Comments Published

6 years ago / Reply

Buna, de mai organizeaza vreun eveniment vegan sau vegetarian in perioada verii, in zona Bucuresti???

6 years ago / Reply

imi pare rau nu stiu

Leave a Comment


three + 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!