YouTube_music_service_concept_logoYouTube_music_service_concept_logo

10 ani de YouTube

Text de Raluca Antuca

Vă vine să credeți sau nu… acum zece ani a fost distribuit primul clip pe YouTube, acum cea mai mare bază video din lume.

Pe 23 aprilie 2005, Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube, a uploadat filmulețul de aproape 20 de secunde în care vorbește despre trompele mari și “cool” ale elefanților. Se numește “Me at the zoo” și înregistrează 20 de milioane de vizualizări. Karim are acum 36 de ani și este foarte bogat, după ce în 2006, Youtube a fost cumpărat de Google pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari.

Acum, YouTube a devenit un fenomen global, numărând milioane și milioane de clipuri care spun povești foarte diferite ca structură și conținut. Cea mai importantă sursă video din lume are peste un miliard de utilizatori și 300 de ore de filmări încărcate pe site la fiecare minut. Printre clipurile cele mai vizionate se află filmulețul “Charlie bit my finger“, videoclipul “Baby” al cântărețului Justin Bieber și cel al rapperului korean PsyGangman Style“, care se află pe primul loc în top zece.

Amuzant și foarte tare este cum de la un clip absolut banal s-a ajuns acum la o comunitate care nu ține cont de limbă, cultură și tradiție atunci când vine vorba de transmiterea unor mesaje vizuale! Aș putea spune că acesta este un filmuleț preistoric, premergător vlogging-ului de astăzi, care marchează cu siguranță viitorul tehnologic și informațional ce ne așteaptă!

Leave a Comment


7 + = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!