ikea-concept-kitchen-2025ikea-concept-kitchen-2025

Prezicerile Ikea pentru bucataria anului 2025

Text de Raluca Antuca

Cum vor arăta bucătăriile noastre peste zece ani? Cum va funcționa sistemul de livrări de mâncare? Care vor fi noile metode de gătire și depozitare a alimentelor? Cum vom sta cu timpul în ceea ce privește activitatea noastră în bucătărie?

La toate aceste întrebări, IKEA are răspunsuri și soluții. Prevede o lume în care resursele de apă și energie vor fi limitate, 60% din populație va locui în mediul urban, iar casele lor vor fi în principiu mici. Mâncarea va fi mult mai scumpă, dar va sosi acasă mult mai repede prin diferite dispozitive de livrare. Vom mânca mai puțină carne roșie și mai multe proteine alternative.

Giganticul suedez Ikea a prezentat la cel mai recent târg de design din Milano un super concept Kitchen 2025, la care a lucrat în colaborare cu firma de design IDEO și mai mulți studenți de top din Suedia și Norvegia.

Piesa de rezistență a acestui concept este masa de bucătărie numită A table for living, care îți sugerează rețete pe baza ingredientelor de pe masă și îți desenează instrucțiunile cu ajutorul unui proiector suspendat. Masa are și un cântar încorporat care indică utilizatorului cum trebuie tocate/ feliate ingredientele.

Deși masa de bucătărie futuristă este doar un concept momentan, îmi place tare mult cum Ikea încearcă să forțeze limitele tehnologiei pentru ca anumite articole de mobilier să fie mai ușor de utilizat. Aștept să văd cum evoluează lucrurile și dacă prevestirile se adeveresc. 🙂

Leave a Comment


+ 7 = thirteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!