SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Salata de spanac cu capsune, migdale si caju

Nu va place spanacul, desi stiti ca e bun pentru sanatate? N-ati reusit sa va convingeti copiii sa manince spanac?

Ok, iata o reteta cu care lucrurile se vor schimba dramatic pentru ca rezultatul e atit de gustos si de spectaculos incit nu prea mai seamana cu ce stiti despre spanac.

ce aveti nevoie:

spanac congelat sau proaspat dar fiert

capsune

10 migdale

10 boabe de caju

o lingurita de mustar

ulei de masline (eu am folosit ulei de cinepa pentru ca are Omega 3)

2-3 linguri de vin rosu (am folosit Cabernet Sauvignon, Domeniile Simburesti, pt ca asta aveam in casa)

 

Se decongeleaza spanacul si se pune intr-un vas pe foc cu putin ulei de masline, citeva minute, ca sa se intrepatrunda uleiul cu spanacul si sa devina onctuos.

Se taie capsunele, migdalele crude si caju-ul si se adauga in bolul de salata impreuna cu spanacul, apoi se pune dressingul din mustar, ulei si vin.

Se adauga sare si piper.

Eu am mincat-o simpla, dar se poate servi si ca o garnitura pentru un peste, de exemplu, la cuptor.

 

Acum ca stiti ca spanacul poate fi mincat si intr-o forma mai vesela, simt nevoia sa spun inca o data cit de bun este pentru organism. Spanacul contine vitaminele K, A, C, B1, B2, B3, fier, iod, zinc, magneziu, calciu, potasiu, cupru, seleniu, acizi omega-3, acid folic, mangan, magneziu.

 

Leave a Comment


× eight = 56


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!