MG_2119__880MG_2119__880

Portret de soldat inainte de inrolare

Text de Raluca Antuca

Mai jos v-am pregătit o serie de fotografii cu niște tineri vizibil emoționați, foarte diferiți la înfățișare, dar care au un lucru în comun- se află pe lista celor recrutați în armată. Au între 17 și 28 de ani, unii sunt încă imaturi, iar alții sunt mai hipsterași.

Pe 11 mai, mai bine de 37.000 de bărbați din Lituania și-au găsit numele pe listele de recrutați pentru armată. Această metodă a fost reinstalată de guvernul lituanian, fapt care i-a împins pe mulți dintre ei să folosească social media ca să-și exprime gândurile despre ceea ce mulți numesc “loteria norocului”.

Ei sunt nemulțumiți de opinia publică, care îi acuză nu sunt îndeajuns de curajoși sau nu au suficientă bărbăție pentru a lupta pe front. Două femei din Lituania (un fotograf și un om de comunicare) s-au folosit de creativitate pentru a prezenta acest subiect controversat.

Au adunat 14 tineri și i-au fotografiat în uniformă militară, vrând să arate cât de periculoase sunt stereotipurile de gen și așteptările pe care societatea le are de la bărbați. Ei trebuie să fie raționali, agresivi și să nu arate nicio emoție. Picturile sunt însoțite de câteva citate, care exprimă opiniilor lor cu privire la ce înseamnă să fii bărbat și ce legătură are cu înrolarea în armată.

JAUNIUS, 18: A gun in your hands doesn’t define your manliness

VYTAUTAS, 27: Army won’t make a man out of you – if you are a dumbass, you will stay a dumbass

DOMINYKAS, 26: It’s my choice what kind of man I want to be

DANAS, 28: In my opinion, the archaic times when a man was supposed to kill a buffalo and drag it home to his family are long over. I think that army is not a bad thing in general, but a compulsory one is definitely not a good thing either. Especially when the government announced it so suddenly without any public debate or preparation. A system should be introduced, one should know at school that there is a possibility to serve in the army, one should grow up with this idea

 

Photos: Neringa Rekasiute | Photo retoucher: Simona Vaicyte

More info: neringark.com

Leave a Comment


one × = 5


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!