generative rings1generative rings1

sa fii curator al unei expozitii digitale e mai greu decit imi imaginam

Am mai scris zilele trecute despre faptul ca voi fi curator de arta digitala, prima galerie digitala din Romania. cum expozitia va fi catre sfirsitul lunii, am inceput sa muncesc pentru asta.

Intre o deplasare la Cluj (unde e una dintre cele mai bune scoli de arta din RO, desi nu pentru expozitii si arta am fost acolo, ci pentru Tiff), retur Bucuresti si deplasare la Sibiu pentru Festivalul International de Teatru ( o alta forma minunata de arta), m-am aflat in cautare de artisti digitali care sa reprezinte ideea mea pentru galeria de arta digitala SUHD: simplitatea.

De ce am ales aceasta directie?

Dincolo de faptul ca-mi plac lucrurile simple, mi se pare ca ”simplitatea”/”minimalismul” are sanse sa fie apreciat la adevarata lui valoare doar intr-un context aproape de perfectiune.

Si cum lucrarile vor fi expuse pe un device care e cel mai aproape de perfectiune dintre toata device-urile similare de pe piata, mi-am spus ca asta e o provocare frumoasa.

Toate lucrarile vor fi expuse in pe televizor Samsung UHD care beneficiaza  tehnologia Nano Crystal Color ( care reda mai multe culori si are cea mai ridicata puritate a culorilor dintre tehnologiile existente la acest moment) si tehnologia Peak Illuminator ( pentru contrast puternic, luminozitate sporita, culori si detalii mai intense) si stiu sigur ca aparatura va putea reda cele mai mici detalii ale celor mai rafinate lucrari.

 

Partea cu alegerea artistilor a fost mai complicata decit mi-am imaginat. Am primit propuneri de la voi, am vorbit si cu curatorii Artmark. Unele propuneri nu se potriveau cu conceptul meu sau cu standardul impus de o asemenea expozitie, o asemenea premiera, dar cu expertiza curatorilor Artmark am 3 propuneri foarte foarte speciale pentru voi

 

  • Valeria Dumitru

·         Kadna

  • Vlad Anghel.

 

Zilele viitoare am sa va prezint mai multe detalii despre lucrarile lor si despre ei ca personalitati, iar apoi din 17 iunie am sa va invit sa votati dintre toate propunerile (cite 3 lucrari de la cei 3 colegi curatori si de la mine, alese impreuna cu curattorii Artmark, adica 12 lucrari in total care vor fi expuse intr-o aplicatie speciala. Vor fi alesi patru, cite unul de la fiecare care vor fi expusi in prima galerie diitala din Romania..

intr-un fel impreuna scriem putin, un milimetru, din istoria artei contemporane. Mai multe detalii puteti afla pe site-ul campaniei  unde veti vedea si ce asteptari au colegii mei curatori.

 

One Comment Published

6 years ago / Reply

Buna ziua !
Eu am inceput sa fac portrete digitale abstracte si realiste si as dori sa fac o expoziție .
M-ar interesa mai multe detalii si costuri ?

Leave a Comment


+ 4 = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!