Sun-Flowers-by-plants-e1432254530955Sun-Flowers-by-plants-e1432254530955

Sotia lui James Cameron a primit un buchet de floarea-soarelui solare

Text de Raluca Antuca

James Cameron dezvăluie care este cea mai nouă creație de-a sa!

Un gigantic albastru, de fier care colectează energia de la soare și o transformă în electricitate durabilă. Nu vorbesc aici de vreun personaj din Avatar nr. 2, regizat de Cameron, ci de o floarea-soarelui solară.

Se pare că regizorul de 60 de ani își dedică timpul liber realizării unor dispozitive capabile să protejeze mediul înconjurător. Această floare solară a fost creată special pentru Suzy Amis Cameron, soția lui, după ce ea a mărturisit că este interesată de energia solară pentru școala Muse din Malibu, California.

Florile au aproape zece metri în diametru și se rotesc odată cu soarele. Acestea folosesc un tracker care, pe baza unor calcule astronomice, determină poziția soarelui pe cer. Atunci când vântul este prea puternic, florile sunt întoarse spre pământ.

Acest dispozitiv nu numai că funcționează și este iubit de toți cei care vor să protejeze mediul, dar arată și foarte bine, așa cum veți vedea în fotografii. James Cameron a reușit să creeze o modalitate frumoasă de a arăta cât de utilă este această energie solară pentru planetă. Iar doamna Cameron s-a ales cu un buchet de flori cu totul deosebite!

Leave a Comment


7 + = fifteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!