babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-3babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-3

Babbette’s Seeds of Hope ne arată că există dragoste și după moarte

Text de Raluca Antuca

În filme apare destul de des ideea cum că dragostea nu are limite și nici măcar moartea nu poate dezlega jurământul de iubire care a unit cândva doi tineri cu speranță în ochi. Sună ușor idealist în contextul unei societăți care nu pune preț pe „totdeauna” și „suflete pereche”, dar am descoperit un gest măreț, care-mi arată contrariul.

Această povestioară din Wisconsin m-a uimit prin naturalețea faptelor și devotamentul pe care îl poate avea un soț față de soția bolnavă. În comunitatea în care a locuit, doamna Babbette Jaquish era cunoscută drept “Sunflower Lady“. Aceasta suferea de cancer și își canaliza toată energia în ajutarea cercetătorilor preocupați de găsirea unui leac pentru boală. În acest scop vindea semințe de floarea-soarelui și banii câștigați îi dona clinicilor de cercetare.

După o luptă dureroasă cu cancerul, Babbette a murit anul trecut, dar soțul ei, fermier de meserie, hotărăște să pună în aplicare visul ei atât de măreț. Plantează 400 de acri de floarea-soarelui și pune bazele companiei Babbette’s Seeds of Hope, pentru ca remediul pentru cancer să fie găsit cât mai repede. Chiar dacă Babbette nu a reușit să-și vadă visul înfăptuit, este minunat cum domnul Jaquish reușește să aducă un omagiu soției, dar și să contribuie la o problemă care afectează atât de mulți oameni.

babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-8 babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-12 babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-13 babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-14 babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-15 widower-plants-sunflowers-wife-death-cancer-babbettes-seeds-hope-don-jaquish-6

Leave a Comment


6 − one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!