flowers-2flowers-2

Parada din Olanda care îl omagiază pe Van Gogh

Text de Raluca Antuca

Paradele anuale Corso Zundert au început în anul 1936, când străduțele înguste din Olanda s-au încărcat de care trase de cai și biciclete acoperite de flori. Scopul lor era de a sărbători reputația acestei regiuni, considerată cel mai important furnizor de dalii din lume.

La început, aceste parade erau modeste ca dimensiuni, dar au crescut vizibil de-a lungul timpului. În ultimii ani, au abordat arta contemporană/ urbană în locul celei tradiționale, iar plutele construite sunt impresionante.

Parada de anul acesta reprezintă un omagiu adus lui Vincent Van Gogh, care s-a născut în Zundert acum 162 de ani. Mii de dalii au ornat plutele gigantice care impresionează turiștii. 19 echipe s-au inspirat din picturile lui Van Gogh și au împrumutat culori, motive și cadre pentru realizarea plutelor. De asemenea, au interpretat autoportretele lui, iar parada Corso Zundert a fost un success!

Foarte multe detalii și meticulozitate pentru a realiza niște plute atât de mari, iar imaginile de ansamblu arată genial. Mai multe imagini aici!

flowers-1 flowers-3 flowers-4 flowers-5 flowers-7 flowers-8 flowers-9 flowers-10 flowers-11 flowers-12

Leave a Comment


2 + = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!