factura bazavanfactura bazavan

Ultima factura. Tu ce ai facut cu ea?!

Memoria noastra e foarte selectiva. De exemplu nu imi amintesc cum erau vremurile cind imi plateam telefonul cu o factura printata pe hirtie. De telefon mobil, zic.

Imi aduc aminte de vremurile facturii telefonului fix si, pentru o vreme, cind  locuiam pe o straduta linga British Council, trebuia sa merg la posta pe Dorobanti, aproape de piata, ca sa o platesc. Si ma frustra statul la coada, precum si intilnirea cu “doamna de la ghiseu”, oricit de amabila ar fi fost doamna.

La “ghiseu”, chiar si cineva care are un metru si jumatate inaltime (cum sunt eu) tot se apleaca putin ca sa vorbeasca cu persoana de dincolo de “tejghea”.

Plus ca, inevitabil, paream fraiera satului ca rataceam mereu factura.

De cind exista posibilitatea facturilor electronice si a platilor online viata mea s-a schimbat cu totul. Salvez mult timp si, mai ales, multi nervi.

*

Telekom mi-a trimis ieri un origami dintr-o factura de telefon de-a mea. M-am incruntat. Era intr-o cutie ambalata cu grija si cu mult lipici pentru ca factura transformata intr-un cub era o constructie fragila.

Mi-a luat extrem de putin timp sa stric acea constructie, din greseala, cind am rasturnat un teanc de carti pe birou. Si mi s-a parut o metafora frumoasa despre cit de fragile sunt facturile pe hirtie, o notiune pe care recunosc am uitat-o. (ne obisnuim foarte usor cu binele)

De fapt Telekom voia sa-mi spuna ca pot renunta la grija facturii pe hirtie, si pentru ca pot proteja mediul, dar si pentru ca sa nu ma mai intreb “unde am pus-o?” sau sa-mi fie rusine ca am murdarit-o cu cine stie ce. (ar fi interesanta o expozitie cu picturile alimentare intimplatoare de pe ultimele noastre facturi pe hirtie)

Telekom are o optiune noua e-Bill oferita clientilor de servicii fixe si mobile, cu ajutorul căreia acestia pot vizualiza factura prin intermediul contului My Account (  primesc o notificare pe adresa de email cind a fost emisa factura), renuntind la factura tiparita. Astfel, odata cu activarea contului My Account si e-Bill, clientii pot vizualiza factura Telekom in format electronic.

Zilele acestea Telekom are si un concurs simpatic.

Clientii care isi activeaza aceasta optiune pot cistiga garantat un voucher de 100 de lei si, prin tragere la sorti, 6 tablete iPad Mini si 2 smartphone-uri iPhone 6 . Detalii aici.

 

 

 

Leave a Comment


five − = 2


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!