avatar transformare make-upavatar transformare make-up

Trend 2016: beauty in lumea virtuala

Zilele trecute am descoperit o aplicatie care m-a socat. YouCam Makeup.

Ce face aceasta aplicatie? DESENEAZA peste o fotografie, peste un selfie, modele de make-up presetate. Modifica forma fetei, culoarea ochilor, “lipeste” pe fotografie alte sprincene, chiar si alt par.

Cum nu-mi fac selfie-uri, am rugat-o pe Raluca Antuca (pe care o cititi pe acest blog in zona de arte si inovatii) sa foloseasca aplicatia cu mai multe versiuni ca sa pot exemplifica.

Versiunile mici sunt “brut-ul” – adica fotografia neprelucrata deloc. Versiunile de format mai mare sunt cele desenate cu modele presetate: gene, sprincene, ruj, accesorii (ochelari)

transformare 3transformare 5   brut 2transformare 4

brut 3transformare 6

brut 1transformare 1 transformare 2

 

Raluca a fost pasnica si nu a incercat sa-si schimbe si culoarea parului sau a ochilor, sau forma fetei… dar, practic, aceasta aplicatie poate sa faca dintr-un selfie … o cu totul alta persoana.

Ce spune aceasta aplicatie?

Pentru o parte importanta din generatia care se pozeaza mult, aparitia in spatiul virtual este mult mai importanta decit cea in lumea reala. Oamenii se pot redesena cu totul, dind nastere unor chipuri noi care seamana prea putin cu realitatea cu un singur scop: sa fie validati, sa fie placuti in spatiul virtual.

E o mutatie care abia incepe sa se faca simtita, dar ea va avea efecte in coafura, in produsele de make-up ale viitorilro ani si, mai ales, in standardele de frumusete ale copilelor de acum.

Lumea viitorului va fi mai mult decit ne imaginam despre perceptii si ambalaj, despre crearea unor imagini false in virtual.

Nici macar nu stiu daca e rau sau bine. E, oricum, inevitabil.

Leave a Comment


3 + seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!