gymgym

TEHNOLOGIE: 3 sali de sport care sunt departe de orice imaginatie –

La inceput de an se intampla o mobilizare magica de cateva zile cand oamenii sunt mai preocupati de sport, de mancare sanatoasa, de atentia pentru propriul corp si propria sanatate.

Ne trece pe drumul pana la urmatorul Revelion pentru ca …. si-aici avem o multime de scuze care, de fapt, au legatura cu lipsa noastra de organizarea si de vointa.

Dar cum zilele astea sunt zile cu zambete pentru cei care vand abonamente la salile de sport, m-am gandit sa va arat 3 sali de sport din lume cum n-ati prea vazut.

Sau cum ati vazut in filmele SF.

*

Nu stiu daca stiti miniseria britanica The Black Mirror cu filme de televiziune care aseaza intr-un context narativ special tehnologiile cele mai inovatoare ca sa marcheze dezumanizarea noastra.

E un episod in care eroul principal este fan al unui concurs de talente – asemeni X Factor, Vocea Romaniei – si incearca sa o trimita acolo pe fata pe care o iubeste. Ca sa obtina credite suficiente cu care ar putea cumpara accesul la preselectii tanatul munceste de zor la o sala de sport unde pedaleaza la o bicicleta multe ore pe zi. Prin pedalare produce de fapt energia pe care o foloseste in camera in care locuieste care este de forma unui cub cu peretii inteligenti care pot fi transformati oricand in ecrane de televiziune sau de computer.

greenmicrogymEi bine, exista o sala de sport similara celei din film. Este in Portland se numeste The Green Micro Gym , iar biciclete pe care pedaleaza abonatii la miscare produc energie care e folosita pentru intretinerea salii. Puteti citi despre sala aici

 

 

 

*

 

Tot din categoria tehnologie SF exista in Singapore o sala de sport care are tehnologie departe de imaginatia noastra. Mai exact un scanner 3 D care analizeaza corpul clientului inainte de jogging si obtine mai bine de 400 de informatii despre nevoile de vitamine, despre bolile si despre evolutia corpului respectiv. Cu toate informatiile, inclusiv cele de la aparatele la care lucreaza clientul, construieste un model 3D al clientului si arata evolutia lui prescriind vitamine, suplimente alimentare. Sala se numeste Gravity si puteti vedea mai multe detalii aici.

gravity

*

O alta executie a tehnologiei avansate folosita intr-o sala de sport poate fi gasita in Australia. Acolo totul functioneaza cu un smart card care e personalizat pentru fiecare client si care, odata atasat masinii cu care acesta se antreneaza, creaza un program extrem de specializat. Antrenamentul este atit de bine targetat incat sportivii isi ating obiectivele in maximum 17 min.milon

Aici puteti citi detalii despre  aceasta sala de sport 

*

Altfel, cautati mini seria Black Mirror, o sa va schimbe putin perceptia despre teonologie, mai departe de afirmatia pe care o facem toti lejer “ne si ajuta, dar ne si strica viata”.

Leave a Comment


six − = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!