shutterstock_ceasshutterstock_ceas

Ai curaj sa spui “sunt frumoasa?”

Zilele trecute vorbeam cu un artist despre frumusetea vazuta prin ochii revistelor glossy. Avea nevoie de detalii care nu sunt la vedere despre cum se face o revista si cum se ajunge sa se manipuleze perceptia despre frumusete. Mi-am dat seama inca o data cat de pervertita imi e mintea si cum, pentru ca am vazut multe fotografii (ca parte din job) impartite pe ani si tipologii, stiu sa recunosc “genul de frumusete care se purta in anumiti ani”.

“Genul de frumusete care se poarta/purta” e o aberatie. Ceva ce strica mintea femeilor si cred ca am auzit cu toatele, mai ales in ultimii ani, indemnurile sa nu ne mai straduim sa ne incadram in niste tipare stabilite de unii sau de altii.

Frumusetea e atat de relativa incat ar putea fi pusa in ecuatia lui Einsten. Eu cred despre mine, am spus-o de zeci de ori, ca arat ca un shoricel. Sunt mica, am ochii mici si lasati la colturi ca ai unui ursulet necajit (asta da o expresie de blandetze chipului, dar nu pare ca sunt vesela nici cand sunt f f bine dispusa).

Dar asa shoricel cum ma vad, stiu ca exista ceva in mine, o energie, uneori zambetul, alteori privirea, alteori ceea ce spun care capteaza atentia oamenilor si care ii face pe unii sa spuna ca sunt frumoasa.
Dar uite acum cand scriu m-am gandit ca se vor ivi oameni pe net care vor spune “uite-o si pe asta care arata cum arata si ea se crede frumoasa. ce tupeu, ce aroganta” si, pentru o clipa, mi-am zis “o sa fiu tinta buna pentru hateri”, iar apoi mi-am zis “imi pasa atat de mult de validarea unor oameni care nu ma cunosc si ma urasc, by default, fara sa mai conteze ce fac?!”
N-a mai fost nevoie sa-mi dau raspuns pentru ca, dupa cum vedeti, scriu mai departe.

Cred ca gresim imens ca ne pasa de validarea celorlalti, ca ne pasa daca suntem incadrati in tiparele pentru frumusete, bogatie, inteligenta.

Ar trebui sa avem o rigoare morala si o liniste interioara care sa ne faca sa mergem pe drumul nostru fara sa ne pese de toate astea si sa putem spune relaxat “da, sunt frumoasa”.
Asta face Dove zilele astea: se incapataneaza sa ne aduca aminte, o data si inca o data, ca fiecare femeie e frumoasa. ca frumusetea e o sursa de incredere nu una de anxietate, ca frumusetea mai inseamna si caracter si zambet si simtul umorului.

 

Stie ca ne ia valul vietii, ca ne lovim de dezamagiri si de griji de toate felurile si uitam sa ne valorizam pe noi insine. De aceea se straduieste in fiecare an sa ne aduca aminte ca trebuie sa ne spunem mai des “sunt frumoasa”.

De data asta au lansat o campanie emotionanta in care, pentru prima data, in vizual sunt femei din Romania, tocmai pentru a ne arata ca fiecare dintre noi e frumoasa. Si ne invita sa ne alaturam femeilor care au curajul sa spuna ca sunt frumoase pe site-ul doveclub.ro unde e un counter care numara in timp real aceste declaratii.

Vizual Dove

Va invit sa dati un like la counter nu doar ca sa va recunoasteti voua ca sunteti frumoase, dar si ca sa le dati curaj si altor femei. In plus, pe pagina respectiva veti descoperi si un concurs cu premii interesante si foarte stilish 🙂

Campania e pana pe 10 martie, uitati-va la clipul emotionant de mai jos si apoi pe doveclub.ro spuneti cu incredere “sunt frumoasa” si sunt sigura ca o sa zambiti dupa asta.

Leave a Comment


9 − = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!