Musical-Map-Spotify-4Musical-Map-Spotify-4

Musical Map, harta interactivă care îți arată cele mai ascultate cântece din fiecare oraș al lumii

Text de Raluca Antuca

Spotify a lansat Musical Map, o hartă interactivă care îți permite să descoperi care sunt cele mai ascultate cântece din toată lumea, oraș cu oraș. Așa vei ști ce se ascultă în Paris, dar și în New York, Hong Kong sau San Francisco. Pentru a face această hartă, Spotify a realizat niște statistici și a ajuns la concluzia că cel mai ascultat gen de muzică din lume este hip-hop.

Pe principiul „poți să călătorești în toată lumea cu căștile la ureche.”, inițiatorii acestui proiect s-au gândit la felul în care mâncăm atunci când călătorim. Atunci când vizităm un loc nou, nu mâncăm aceleași alimente sau preparate pe care le găsim acasă, ci vrem să experimentăm acele lucruri care fac locul respectiv special sau diferit.

Am aruncat o privire pe harta de aici și nu pot spune că este perfectă, căci anumite părți ale globului sunt neglijate, cum ar fi Europa de Est, Asia și Africa. Însă ideea este bună și mi-ar plăcea să țină cont și de celelalte regiuni, nu doar de cele dezvoltate.

 

2 Comments Published

8 years ago / Reply

Cred ca au facut statisticile doar pentru tarile in care Spotify exista oficial. Dar ar fi fain sa se faca o harta care sa acopere mai multe regiuni.

[…] Spotify a lansat Musical Map, o hartă interactivă care îți permite să descoperi care sunt cele mai ascultate cântece din toată lumea, oraș cu oraș, văd la Cristina Bazavan. […]

Leave a Comment


+ 9 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!