baza 2baza 2

Tu esti multitasking?

Mai acum ceva vreme mi-am pus problema cand a fost folosit pentru prima data cuvantul multitasking , voiam sa stiu daca e o notiune inventata ca sa ne faca noua viata mai usoara. Sa ne dea o eticheta , o calificare, o validare pentru felul in care ne traim viata in viteza.

De fapt multi tasking a aparut in anii 60 si se referea la abilitatea unui computer de a face mai multe lucruri in acelasi timp. Un pas important in tehnologie, ma gandesc.

Sigur ca de atunci psihologii au comparat computerele cu oamenii si termenul a fost adus rapid in analiza comportamentului uman si astazi spunem linistiti despre noi ca suntem multitasking.

Facem multe lucruri in acelasi timp (cercetatorii analizeaza creierul uman in asemenea momente de solicitare in multe directii), dar si incercam sa avem facilitati care sa ne ajute sa facem cat mai multe in acelasi timp.

baza

Eu sunt fascinata de laptopurile 2 in 1 pentru ca sunt una dintre declinarile cele mai simpatice si cele mai utile ale conceptului de multitasking. Practic te ajuta sa faci operatiuni diferite, in contexte diferite, cu acelasi obiect.

Nu cred ca-si puneau problema baietii aia in anii 60 ca se va ajunge atat de departe cu calculatoarele: sa fie niste creatii in care se separa ecranul de tastatura, ecranul poate functiona separat si are si niste dimensiuni cam cat o oglinda.

Pentru noi femeile genul acesta de laptopuri sunt o bucurie: incape in geanta, e super soft, e super simpatic si il transformi foarte usor din laptop in tableta fiind foarte cozy si elegant.

Si eu sunt dintre cei care sunt nevoita sa fiu multitasking, desi filosofia mea de viata e spre lucrurile asezate, spre zen, spre meditatie.

Dar ne-am (si mi-am) construit viata bazata pe confort si mici (sau mai mari) bucurii si, inclusiv cu genul acesta de laptopuri, trisez pentru a face mai multe lucruri in acelasi timp.
Desigur, la munca cel mai adesea.

Dar mie imi place sa povestesc cum ma uit in bucatarie, am un loc special unde asez laptopul, la cate un serial in timp ce pregatesc cina. Pentru ca viata e despre mici rasfaturi si bucurii, nu doar despre munca si eu cred ca tehnologia trebuie folosita mai ales in aceasta directie. Adica nu doar pentru nevoile de la munca, ci si pentru bucuriile noastre.

Pentru ca viata e despre cum folosim inteligent ceea ce avem in jurul nostru, dar e si despre bucurie si frumusete.

De asta imi place mult ideea pe care o promoveaza acum INTEL –  2 IN 1: BEAUTIFUL & INTELLIGENT. JUST LIKE YOU. Se refera la laptopurile astea simpatice 2 in 1 – detasabile (asemeni HP Pavilion x2 pe care l-am avut in teste si il vedeti in filmulet) sau convertibil -care se rasuceste la 360 grade (cum e laptopul meu curent)
Detalii tehnice si de ce e foarte efficient sa ai un asemenea laptop, poti citi aici. Eu am unul convertibil de un an si ma gandesc sa trec la unul detasabil pentru ca e mult mai usor si mai mic.

Leave a Comment


5 + one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!