grace kelly 10grace kelly 10

foto inedite: 60 de ani de la casatoria lui Grace Kelly cu Printul de Monaco

Astazi se implinesc 60 de ani de la ceremonia prin care actrita americana Grace Kelly s-a casatorit cu printul de Monaco, prilej cu care Principatul de Monaco a facut publice cateva fotografii de la ceremonie, unele in premiera.

Pentru cei care apreciaza gratia vremurilor de alta data, iata fotografiile

grace kelly 1 grace kelly 3 grace kelly 4 grace kelly 5 grace kelly 6 grace kelly 7 grace kelly 8 grace kelly 9 grace kelly 10 grace kelly 11 grace kely 2

 

Rochia de mireasa pentru ceremonia care a avut loc pe 19 aprilie 1956 a fost un cadou din partea studiourilor MGM (pentru care Grace Kelly castigase un Oscar) si a fost creata de sefa departamentului de costume de la celebrele studiouri, Helen Rose, din dantela veche de 125 de ani.

Modelul a fost copiat in multe alte creatii – sau a fost punct de inspiratie – dar cei care au vazut rochia de aproape au marturisit ca este o creatie mult mai complexa decat se vede in fotografii intrucat sub primul strat de dantela e o foarte sofisticata fusta din tafta de matase.

Pentru aceasta ceremonie, dar si pe urmatorii ani, a lucrat ca director de comunicare o romanca adusa special de la studiourile de film care apoi a fost angajata pentru a se ocupa de imaginea principatului de Monaco – Nadia Lacose, fosta Marculescu. Povestea Nadiei Lacoste o puteti citi aici

 

Leave a Comment


1 + five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!