Sea_Hero_Quest_LogoSea_Hero_Quest_Logo

Te rog joaca Sea Hero Quest doua minute ca sa ajuti la cercetarea in domeniul Alzheimer-ului

45 de milioane de oameni traiesc astazi cu dementa. 45 de milioane in toata lumea.

Pana in 2050 numarul oamenilor care vor avea dementa va ajunge la 150 de milioane. In toata lumea.

Dar numarul celor care vor fi afectati de dementa – cei care vor ingriji persoanele cu dementa, cei care vor avea rude care au dementa – va fi aproape de 500 de milioane.

*

Dementa e boala degenerativa care sterge ca un burete amintiri si deprinderi din creierul uman. E ciudatenia naturii care nu se stie de la ce se declanseaza si care n-are leac.

Daca ai afla ca 2 minute din viata ta, 2 minute in care te joci un joc simpatic si, pe alocuri, emotionant ar schimba substantial sansele pentru a se gasi informatii noi despre Dementa si poate se va face un pas in plus spre vindecare, ai da 2 minute din viata ta?! 2 minute. 120 de secunde.

***

Zilele trecute la Berlin a fost lansat una dintre cele mai spectaculoase colaborari intre un institut de cercetare, o companie de gaming si unul dintre marii operatori de tehnologie mobila cu scopul de a cerceta cum functioneaza creierul uman pentru a folosi datele in studii despre dementa.

S-a creat un joc Sea Hero Quest care analizeaza miscarile pe care le face utilizatorul in raport cu un punct fix, dar si capacitatea sa de a memora distante si trasee. Datele obtinute pot oferi informatii importante despre cum analizeaza informatiile o persoana sanatoasa urmand a fi puse in context cu datele obtinute pe cercetari cu bolnavii de dementa (care nu se mai pot orienta in spatiu si uita destinatiile, traseele).

100.000 de persoane care joaca 2 minute inseamna 50 de ani de cercetare standard al creierului uman in contextul memoriei si al echilibrului.

***

Scriu ca sa va rog sa va descarcati jocul si sa-l jucati putin.

Datele preluate nu va identifica personal, nu diagnosticheaza nicio boala, nu divulga nimic din contextul personal – doar sexul si varsta, pe care le completati voi.

Dar rezultatele obtinute prin aceasta cercetare pot schimba istoria medicinei si puteti fi parte din viata mai buna si mai usoara a celor care sunt diagnosticati cu dementa, dar si a rudelor lor care se chinuie la fel de mult.

2 minute din viata voastra.

Jocul e facut in asa fel incat sa poata sa transmita datele si daca-l jucati in metrou, avion, autobuz…

E gratuit si-l puteti descarca de aici (android, apple ).

***

Personal salut cu mare simpatie intalnirea aceasta istorica intre cercetare (Alzheimer’s Reseach din Marea Britanie) , translatarea informatiilor medicale in joc atractiv pentru oricine (Glitchers – o companie care si-a propus sa foloseasca tehnologia in scopuri de utilitate reala) si Deutsche Telekom  – finantatorul acestui proiect unic care este accesibil in 17 tari.

Zilele acestea cred ca s-a trecut la un nivel superior in utilizarea pentru o cauza buna a informatiilor pe care le ofera tehnologia.

Sigur ca in institutele de cercetare tehnologia a ajutat la testarea unor pograme pilot in ultimii ani, dar cred ca acum – prin accesul global, intr-o forma extrem de atractiva – se realizeaza un pas istoric in a pune la un loc oameni si companii pentru a ne fi mai bine.

Va rog deci sa va descarcati jocul Sea Hero Quest ( e gratuit) si sa-l jucati macar 2 minute.

Multumesc.

 

One Comment Published

7 years ago / Reply

În fine am reușit să descarc jocul 🙂
Deocamdată e funny, nu-i prea greu, am trecut de zona arctică.
E un pic disturbing cum muzica devine din ce în ce mai dezarmonică atunci cînd te rătăcești…

Leave a Comment


3 − two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!