dragos asaftei 1dragos asaftei 1

Dragos, tanarul care e nascut odata cu FITS

Dragos face astazi 23 de ani. Atat cat are si Festivalul International de Teatru de la Sibiu. La ultimele 4 editii a fost prezent si a facut fotografii, unele dintre cele mai spectaculoase dintre cele care s-au transmis mai departe pentru cei care n-au ajuns, dar spera sa vina candva in festival. Iata doar doua dintre cele facute in week endul trecut.

Dragos vine din Ordorheiul Secuiesc si a calatorit cu job-ul in ultimul an aproape pe toate continentele.
Dragos are, cum ziceam, 23 de ani si a fotografiat unii dintre cei mai mari oameni ai lumii, uneori rugandu-i – fara sfiala- sa se aseze mai bine la cadru sau sa-l priveasca pentru cate o fotografie care ilustreaza istoria contemporana.

Dragos si-a cheltuit banii munciti cu greu si, impreuna cu un prieten, Alex, a creat o aplicatie ca sa le arate strainilor ca Bucurestiul e frumos, iar romanilor sa le reaminteasca de distractiile cu stil si bun simt – de la teatru pana la locurile in care se mananca bine.

Tot Dragos si-a folosit o parte din timpul sau ca ajute copiii in nevoie. E o junioara , cum le zice el copiilor, care aude si pentru ca el a facut o campanie ca sa stranga bani pentru operatia ei.

Stiu ca pare ireal de bun omul asta, sau ca pare construit pentru imagine, pentru ca face toate lucrurile cu mult bun simt si dedicatie, dar pur si simplu asa e el… il stiu de 3 ani si nu a fost niciun moment in care sa nu fi avut acest bun simt incredibil, generozitatea de a se uita mai intai la ceilalti si dorinta de a ajuta.

Dragos are o poveste de viata care sper sa fie candva intr-o carte si, de fiecare data cand ma gandesc la bunul lui simt, la modestia care nu ascunde realismul – stie unde e si ce face, stie ce a reusit si e mandru de asta, dar mai stie si responsabilitatea pe care o are -, ma gandesc cu drag la mama lui si la ce frumos l-a crescut.

In ultimii 4 ani am lucrat de multe ori cu Dragos pe diverse proiecte si n-a existat moment in care sa-l rog sa ma ajute cu ceva in care el sa nu faca tot ce e posibil ca lucrurile sa iasa bine.

Cum ziceam Dragos Asaftei e nascut odata cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu. E nascut in aceeasi zi si cu presedintel Romaniei, Klaus Iohannis, pentru care munceste ( face fotografii), dar si cu George Zafiu, director Europa FM.

Astazi e ziua lor.
La multi ani.

dragos asaftei
(o fotografie de ieri din Festival, cu tot bagajul pe care-l cara in spate pentru ca fotografiile sa fie memorabile)

One Comment Published

8 years ago / Reply

Cristina, m-ai emotionat tare mult! Iti multumesc frumos pentru tot sprijinul din toti acesti ani!

Leave a Comment


+ 3 = nine


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!