AUREL MITRANAUREL MITRAN

A murit Aurel Mitran, unul dintre cei mai eleganti si rafinati impresari din muzica anilor 90. Cu el se duce un capitol important din muzica anilor 90-2000

Prima data l-am intalnit pe dl Aurel Mitran pe vremea cand lucram la Europa FM.

Ca Brand &PR Manager raspundeam de orice asociere a brandului cu muzica, filme, concerte spectacole.

Si Zaff (George Zafiu) care era directorul muzical al primei statii de radio private cu acoperire nationala – adica o satie cu un impact national pe care-l mai avea doar RRA pe vremea aia – nu se amesteca niciodata in deciziile mele. Imi spunea cand e un album concert care s-ar potrivi cu Europa FM din punct de vedere al muzicii difuzate, dar daca criteriile mele – de marketing cu cifre in tabele – nu erau in parametri si ziceam ca nu ne parteneriem, era stabilit fara negocieri si targuieli. Chiar daca eram si suntem super prieteni (iata de mai bine de 20 de ani).Din cauza asta, desi eram o pustoaica, managerii trupelor care voiau parteneriate cu Europa FM intrau in biroul meu cu… grija.

oricum pentru mine nu contau decat obiectivele si rezultatele din promovare.

Domnul Mitran a intrat prima data in biroul meu de la Europa FM pe vremea cand era sediul pe o intrare din Dorobanti pentru un proiect cu Andries.

S-a uitat in jur la ce aveam prin biroul nou, eram in sediul ala de cateva luni, si mi-a spus “domnisoara, aici va trebuie mai multa veselie”. Dintre dosare si multe lucruri pe care le faceam, l-am remarcat pe gentleman-ul care intrase. Era imbracat intr-o camasa de in alba, avea o palarie pe care a dat-o jos cum a intrat si arata ca din alta lume.

Venise pentru un proiect cu Alexandru Andries, Zaff imi spusese ca e ok cu muzica si urma sa discutam ce facem impreuna in afara radioului, concerte, parteneriat la turnee, etc. Stiam ca nu era o remarca de fatada “cu va trebuie mai multa veselie”, stiam sa disting in cateva clipe pe cei care voiau intr-un fel sa -mi devina prieteni pentru ca aveam influenta in decizii.

Imi aduc aminte ca am vorbit despre teatru si film, despre cat de mult ascultasem eu in copilarie albumele domnului Andries…

Data viitoare cand a venit, pentru ceva cu Holograf daca nu gresesc, mi-a adus un cos de nuiele ca o ulcica si flori de camp in el. “Domnisoara, imi aduc aminte ca aici e loc de mai multa veselie”

Am tinut cosul acela si am pus in el flori saptamanal, nimic sofisticat doar flori f simple de gradina si a stat in biroul meu multa vreme…

Cam asa era domnul Aurel Mitran care a avut in grija  artisti precum Compact, Holograf, Nicu Alifantis, Proconsul…care a organizat concerte cu Cesaria Evora si Al Di Meola, Lhasa de Sela sau Bobby Mc Ferrin.

Un mare domn cu palaria lui si camasile albe de in care a influentat mult din muzica anilor 90 -2000 cu gentiletea si bunul sau simt.

Pretuiesc foarte mult fiecare dintre intalnirile noastre.

Leave a Comment


− 1 = two


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!