twitter: de la larry king si oprah la kevin spacey, kevin smith sau demi moore

In vacanta asta am descoperit twitter-ul.

M-a certat Florin Grozea (Trebuia să facă gălăgie Ashton si cu Larry King ca să îi convingem si pe jurnalistii români…), dar in week endul in care eu incercam sa deslusesc tainele twitterului, invatau acelasi lucru Larry King, Oprah, Perez Hilton. asa ca am avut o companie dragutza:)

Primele cuvinte pe care le-am tastat au fost la find people:
kevin spacey a fost primul pe care l-am gasit.

Apoi am cautat jurnalistii preferati: susan orlean a fost prima victorie in categoria asta. (mike sager si alex kotlowitz n-au cont, are insa “escrocul” de malcom gladwell)

Intre timp sunt 50 de nume pe care le urmaresc (locale si internationale) si daca as lucra la ziar, as avea stiri de scris:

Susan Orlean scrie o carte despre mexico, plecind de la magari. Fiul ei de patru ani i-a dat voie sa plece in mexico dar…”doar pentru 5 min”.
(aici unul dintre articolele lui orlean, care printre altele e doamna care a scris Hotul de orhidee – carte transformata in filmul Adaptation)

Demi Moore a mobilizat in citeva clipe citeva mii de oameni care au trimis mesaje simultane catre un pusti bolnav de cancer “mrskutcher U R all amazing he has gone up in followers & when he gets all of UR personal messages I know U will have uplifted his day his week his life”

Actorul Stephen Fry si-a schimbat o plomba, Kevin Spacey e cu una din productiile sale londoneze pe Broadway si miine se duce la TV sa o promoveze, Kevin Smith (care cind nu e regizor, e printre scenaristii preferati ai lui Tarantino) e certat cu iubita si si-a petrecut toata noaptea jucind nush ce joc pe computer, iar Jamie Oliver (bucatarul simpatic) si-a petrecut we cu familia mai mult prin gradina, la joaca.

E distractiv cu twitter dar, dupa ce-i trece flama, va fi distructiv: ori va omori pe unii, ori va fi omorit.

*

Mai devreme susan orlean scria “Just wondering: What happens to someone’s Twitter/Facebook account when they die? (Sadly, have recent reason to wonder).”

Si pentru ca si eu mi-am pus intrebarea asta cu citeva luni in urma, nu mi s-a mai parut o intimplare ca Susan e pe lista mea de iubiti minuitori de cuvinte .

7 Comments Published

15 years ago / Reply

eu ma bucur fantastic de update-urile lui moby (thelittleidiot) si de ale lui Chuck Palahniuk (chuckpalahniuk) – moby mi-a si raspuns la un tweet, acum este dubitabil daca PR-ul lui umbla cu blackberry in buzunar prin Manhattan si povesteste ce citeste, as prefera parca sa cred ca e el.

cat despre intrebare, hm, si eu mi-am pus-o si am avut dubii cand am optat pentru numarul de ani pentru care am cumparat domeniul blogului meu, ceva de genul, o sa-mi supravietuiasca!?? chiar si asa, ma bucur ca am facut-o.

15 years ago / Reply

mi se pare f interesant ca media traditionala acorda enorm de multa atentie fenomenului twitter si, de asemenea, in ce masura afecteaza twitter viteza cu care se publica anumite stiri. (de altfel, eu voi face o analiza a fenomenului twitter pt un proiect de examen :P)

ceea ce ma fascineaza, de fapt, la social media / networks nu e neaparat utilizarea propriu-zisa a platformelor de comunicare pe care le pun la dispozitia oricui, ci impactul lor in societate, in comunicare.

15 years ago / Reply

pai treci pe la redactie, poate te putem ajuta la proiectul pentru scoala

15 years ago / Reply

multumesc pt invitatie 🙂 insa sunt din cluj… din fericire, in ultima vreme s-au publicat o multime de articole despre twitter (articolul din Dilema Veche e o sursa buna), care sunt sigura ca ma vor ajuta; in plus, cred ca in cazul de fata, research-ul online va fi de ajuns 😀

15 years ago / Reply

liza il urmareste pe perez hilton de ceva vreme:) guilty twitter pleasure:)

15 years ago / Reply

Apropo de “escroc”, ai citit “The dumb, dumb world of Malcolm Gladwell”? http://www.theregister.co.uk/2008/11/30/malcolm_gladwell_no/

14 years ago / Reply

pentru ziua de astazi si toate care vor veni,LA MULTI ANI,si din toata inima te iubim si iti dorim tot binele din lume.Te saruta cu drag cei 4 B.

Leave a Comment


− three = 6


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!