funerariile presedintelui polonez, alta perspectiva

astazi si miine, familia presedintelui polonez este protagonista unui priveghi mondial. din pacate pentru ei, fratele, tatal, fiul nu poate fi plins in liniste, ci in fata a miliarde de oameni.

nu stiu daca e bine sau rau, durerea lor e oricum greu de simtit, chiar daca o banuim si o intelegem, dar stiu ca funerariile nationale aduc cu sine detalii – care vazute de afara – sunt triviale, dar sunt necesare.

– cineva a avut grija sa-i atraga atentia fiicei presedintelui, Marta Kaczynska, sa mearga la coafor.
de la prima aparitie publica (la aeroport cind a venit trupul mamei sale) si pina astazi, parul Martei Kaczynska a devenit mai drept si mai ordonat, si-a mai aparut si o voaleta eleganta.
Fotografiile cu ea vor face ocolul lumii si oricit de grele sunt momentele prin care trece, Marta nu are incotro: o sa-si rezerve timp si miine pentru coafor, iar cineva va avea grija de machiajul si hainele ei.

– moartea (se) vinde. la ceremonia de astazi, dar si la cea de miine, s-au vindut bilete.

*
Nu inteleg de ce televiziunile noastre nu se folosesc de mina de aur care se numeste Krzysztof Kieslowski, unul dintre cei mai faimosi regizori polonezi, si nu folosesc pentru ilustrarea materialelor de la funerarii marsurile din filmul lui, Bleu (o capodopera despre doliu, singuratate, recuperarea dupa o pierdere mare)

2 Comments Published

14 years ago / Reply

…poate ca nici ei nu-i face vreo placere deosebita sa stea la coafat. poate ca ar vrea in timpul ala sa iasa sa se plimbe singura pe undeva. dar nici asta nu are cum sa faca.
si pana la urma, oricat de exagerate par un par coafat si o voaleta, exista o demnitate in suferinta, care atat timp cat nu transcede limitele bunului-simt, si ramane sub semnul elegantei, e de incurajat. nu? 🙂
aia cu biletele e intr-adevar deplasata.

si eu sunt de acord cu importul cinematografic polonez! sugerez cate un episod din decalogul lui kieslowski in fiecare week-end, undeva intre “te pui cu blondele” si “nora pentru mama”. 😀

14 years ago / Reply

pai mai mult ca sigur ca nu i-a fct nicio placere sa stea la coafat.

era doar o alta perspectiva, din detalii si nimicuri, a unei tragedii

Leave a Comment


2 − = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!