de la starbucks invatate

v-am spus ieri ca, in spate, in fiecare cafenea starbucks exista filtre care purifica apa pe care o gasim in cafea.

ei bine, mai exista o smekerica: o masina de facut gheata care are un sistem de purificare a apei care se ingheata, dar si un anume mod de a produce gheata.

cind am ridicat capacul masinii de gheata, m-am simtit ca la un party de citeva sute de persoane, pentru ca e o masina cit un dulap, care produce sute de cuburi de gheata.

partea smekera e ca aceste cuburi sunt tratate special pentru a evita pericolele.

mi s-a povestit ca exista o bacterie care traieste “la rece” si ca de fapt pe noi ne doare in git/ facem infectii de la acea bacterie, nu de la gheata.

asa ca, cuburile de gheata din masinaria starbucks sunt tratate “steril” ca sa nu capete acea bacterie.

ma rog, am invatat si despre cafea servita rece, cu gheata, dar asta e de povestit alta data.

*
ieri si eu si adi ciubotaru ne-am simtit foarte mindri. pina seara in cosul in care erau pachete mari de zatz nu mai era nimik. scrisesem amindoi despre zatzul care se ofera free impachetat steril pentru iubitorii de gradinarit, era un lucru care nu-l anuntase starbucks in mod public si ni s-a parut dintr-o data ca dam si noi ceva la schimb pentru lucrurile simpatice pe care le invatam aici.
pay it forward.

5 Comments Published

14 years ago / Reply

Zatz:pai daca ati scris cuvantul magic “FREE”.Unde apare cuvantul asta e inghesuiala mare.(am facut o comparatie de coperti intre rev femei (glossy)-lista BRAT-a voastra e cea mai interesanta,deosebita,etc)

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » de la starbucks invatate bazavan.tabu.ro/2010/10/08/de-la-starbucks-invatate/ – view page – cached v-am spus ieri ca, in spate, in fiecare cafenea starbucks exista filtre care purifica apa pe care o gasim in cafea. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

Mai, dar cat de norocosi sa fiti voi sa invatati si sa va bucurati de starbucks atatea zile? Sa nu mai zic ca adunati acolo o gramada de oameni misto. Ntz…mi-e ciuda!

14 years ago / Reply

Am mai invatat ceva. Nu stiam de existenta acestei bacterii.

Leave a Comment


− two = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!