examen – Evanghelia dupa Ioan

acum 3 saptamini am fost la Craiova la expozitia Romanian Cultural Resolution, cea mai importanta expozitie de arta contemporana din Romania ultimilor 20 de ani.

mi-au ramas in minte citeva lucrari, dar una ma bintuie tare.

Evanghelia dupa Ioan.

Ciprian Muresan, autorul acestei lucrari, a transcris pe “copiutze” intregul text -in latina! – al Evangheliei dupa Ioan.

Ciprian nu crede ca putem trece cel mai important Examen, Judecata de Apoi, de unii singuri, asa ca ne-a facut copiute.

*

Mie-mi place lucrarea asta pentru tehnica ei, care implica disciplina, rabdare, meticulozitate si, mai ales, o forma aparte de asimilare a unui mesaj – sa treaca prin tine, sa fie parte din tine – inainte de a prinde o viata noua.

e un proces cu care se intilnesc toti artistii; repeta/invata/acumuleaza informatii pina le devin reflex, parte din ei, pentru ca abia dupa aceea sa construiasca mesajul lor, sa “improvizeze”/ “creeze”.

*
Expozitia Romanian Cultural Resolution este deschisa pina pe 12 noiembrie la Clubul Electroputere din Craiova.

Foto Edi Enache

7 Comments Published

14 years ago / Reply

este chiar interesant. cred ca autorul a fost inspirat de micile pergamente facute sul cu versete din Tora,pastrate de in cutii speciale ,numite mezuzah, si folosite de evrei pe post de amulete. astazi ,daca mergi in cartierele evreiesti din Praga,Strasbourg, gasesti astfel de obiecte pe tocurile usilor la case.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » examen – Evanghelia dupa Ioan bazavan.tabu.ro/2010/10/24/examen-evanghelia-dupa-ioan/ – view page – cached acum 3 saptamini am fost la Craiova la expozitia Romanian Cultural Resolution, cea mai importanta expozitie de arta contemporana din Romania ultimilor 20 de ani. Tweets about this link […]

[…] examen – Evanghelia dupa Ioan […]

14 years ago / Reply

..o gluma buna, ca si restul copiutelor, de altfel.

[…] ciprian e un artist foarte conceptual, cu rabdare si disciplina aproape minastireasca, calugareasca. i-am vazut o lucrare la craiova anul trecut, preferata mea din toata expozitia, evanghelia dupa ioan […]

[…] examen – Evanghelia dupa Ioan […]

Leave a Comment


eight + = 16


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!