download (1)download (1)

doi romani in cea mai tare expo a toamnei

anul trecut, cind am fost la expozitia Romanian Cultural Resolution de la Craiova, mi-a placut foarte mult un tablou care avea si o poveste extraordinara.

era adus de la Galati, din depozitul muzeului local, mai exact fusese descoperit intr-o pivnita a muzeului de curatorul Mihai Pop (care avea in grija toata sectiunea de pictura din expozitia de la Craiova).

fusese realizat in anii 70 si pentru ca parea atipic, l-au “ascuns”. a stat in beciul acela multi ani pina cind Mihai Pop cautind lucrari interzise in perioada comunista a ajuns la el…
iata-l.Corneliu Brudaşcu
Singer
1970
oil on canvas, 130 x 96 cm
The Museum of Visual Arts Collection, Galaţi

m-am gindit inca de atunci ca ar fi o frumoasa poveste de film: ce s-a intimplat cu pictorul in acesti ani pina cind tabloul lui a ajuns sa fie expus?

autorul, pictorul Corneliu Brudascu, are astazi 74 de ani, locuieste in cluj si are o cota foarte buna pe piata.

va fi expus in aceasta toamna la Muzeul Ludwig din Budapesta cu o alta lucrare din anii ’70 intr-o expozitie despre Hiperrealismul in Europa de Est.Corneliu Brudaşcu
Composition
1972
oil on canvas, 161 x 180 cm
courtesy the artist and Plan B Cluj / Berlin

expozitia se numeste EAST OF EDEN, Photorealism: Versions of Reality va fi vernisata pe 14 septembrie si va fi deschisa pina pe 15 ianuarie. daca ajungeti la Budapesta, vizitati-o, alaturi de lucrarea dlui Brudascu se mai afla o pictura de Ion Grigorescu. doi romani intr-una dintre cele mai importante expozitii ale acestei toamne din Europa.

Leave a Comment


five − 5 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!