Dare_to_be_different_by_digitalgodDare_to_be_different_by_digitalgod

cum piere realitatea fm pe limba ei

intr-o vreme ( pe cind faceam si noi, cu tabu, parte din trust) realitatea fm era vedeta trustului in materie de radio. da, chiar asa, in ciuda mult mai simpaticului radio guerrilla.
realitatea fm avea cea mai mare audienta si era extrem de cost effective: avea putine emisiuni proprii, restul le luau de la RTV.

pe vremea aia ma intrebase un domn care se ocupa de analize media de ce cred eu (cu background-ul meu de radio) ca rfm are succes. “e diferita. livreaza ceea ce nu poate livra nicio alta statie de radio: iti da iluzia ca esti conectat la tv tot timpul; iar intr-o tara de oameni obsedati de tv, asta e un foarte mare atu”.

pe vremea aia o ascultam in taxi mai des decit zu. dar vremea aceea a trecut.

cred ca noul director realitatea fm a luat una dintre cele mai proaste decizii din media din ultimii ani: a introdus o multime de emisiuni ca la oricare alta statie, pastrind doar buletinele de stiri de la RTV.

si-a pierdut astfel diferentierea, s-a bagat in turma radiourilor, a intrat pe un teritoriu pe care nu are cum sa-l domine (nici macar nu-l controleaza cu oamenii pe care-i are in acest moment – cu exceptia Anca Florea care nu e pusa pe un tronson orar potrivit) si incepe sa cheltuie foarte mult.

aaaa, si are si o foarte foarte proasta selectie muzicala, f mult axata pe muzica rock.
la formatele de radio: rock + talknews = nu bun.

9 Comments Published

13 years ago / Reply

De fapt, se chinuie de aproape un an să îngroape RFM, post pe care-l ascultam în fiecare zi a săptămânii şi pe care nu-l întrerupea decât Banciu. Mi-a plăcut varianta atât de mult încât, prin toamnă, acceptam şi grila cu tocşouri, că-mi plăceau moderatorii; i-au luat şi pe ăia.
Probabil pentru noul director e nasol să ai exclusivitate. Tre’ să faci ca alţii. Se numeşte manelism – să-i dai puţină culoare, că-i prea simplu…

13 years ago / Reply

Moderatorii n-au fost luati de nimeni, suntem tot aici. Cei din toamna, daca la noi te referi. Vad ca stii multe “din casa”, asa ca n-am cum sa te consider un ascultator obiectiv. Incearca pe blogul sustinatorilor lui Turcescu.

13 years ago / Reply

Te cred că eşti moderator acolo; eşti la fel de răutăcios ca şi majoritatea celor care moderează pe RTV. Dacă ştiu din casă, e pentru că sunt ascultător fidel, stupidule. Vai de…

13 years ago / Reply

Cristina, in conditiile in care sunt unul dintre cei care te respecta, ia intrebarea exact asa cum este. Tu, inainte de a scrie un articol, obisnuiesti sa te documentezi, nu? Nu de alta, dar din articolul tau imi dau seama ca nu stii mare lucru despre programele Realitatea FM. Si sa arunci cu noroi gratuit nu mi se pare tocmai stilul tau. Sarutari de maini!

13 years ago / Reply

sunt ascultatoare de rfm. si da stiu si din casa lucruri. stiu despre programele rfm si ce e public si, un pic, din ce nu e “la vedere”.

observatia mea era insa numai despre ce e la vedere: grila de programe noua.

13 years ago / Reply

Cristina, nu stiu unde ai auzit tu buletine de stiri RTV. Poate in dupa-amiezele de weekend sau seara, dupa 18.00, cand preluam integral RTV. In ceea ce priveste muzica, daca ai sa asculti posturile news de prin State, o sa constati ca toate au o “inclinatie” spre rock. Dar sa-i lasam pe americani, chiar ai vrea s-o asculti pe Inna intre doua stiri despre Libia? In ce priveste evolutia radio-ului, hai sa lasam sondajele sa vorbeasca.

13 years ago / Reply

Ca sa fie reala , realitatea trebuie cautata la cel de langa noi , adevarul absolut nu exista .

13 years ago / Reply

Corect Dana. Tocmai asta e si scopul emisiunii “Reporterii Realitatii”, sa gasim realitatea la cei de langa noi.

13 years ago / Reply

Ascultam inainte rfm pentru stiri si talkshow acum nu..ascult zu sau alte posturi cu muzica

Leave a Comment


nine − 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!