cheever povestiricheever povestiri

John Cheever – povestiri

tocmai ce am terminat de citit povestirile lui John Cheever, o colectie de proza scurta aparuta la Polirom.

stiu ca voi supara literatii cu ceea ce urmeaza sa scriu, pentru ca Cheever e o legenda („cehov-ul suburbiilor” – l-au branduit unii), dar pentru mine ceea ce am citit n-a fost bun.

cu o singura exceptie – povestirea care se numeste cintecul de dragoste (povestea dintre frumoasa si inocenta joan harris si domnul jack lorey, cu vietile lor care se intrepatrund aparent din intimplare, la un interval aleatoriu de ani; ea un amestec de Holly Golightly cu Vaduva neagra, care se dovedeste a fi mult mai mult de atit)

in rest, mi-am dat seama, inca o data, ca dupa ce ai citit proza scurta scrisa de Raymond Carver, oricare alte povestiri pe care le citesti par firave incercari de a duce la bun sfirsit o actiune (cu sau fara suspence).

2 Comments Published

13 years ago / Reply

eu tocmai citesc cartea; imi place foarte mult; unele scrieri sunt superbe

2 years ago / Reply

Nu ma bazez deloc pe “opinia” de mai sus despre Cheevers. Dintr-un volum de 700 de pagini, imposibil sa nu fi fost mai mult de o povestire buna! Plus ca – scris fără diacritice și fără majusculă la început de propoziție o fi cool, dar nu e fain! Nu e românește. Apoi, nu se scrie: suspence!

Leave a Comment


2 + two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!