Unicredit_Debut Literar 2011_Poster_50x70Unicredit_Debut Literar 2011_Poster_50x70

vrei sa debutezi la Humanitas?

te visezi scriitor?
cind te trezesti aminteste-ti ca, daca nu te cheama Cartarescu, nu poti sa traiesti din scris.
poti fi insa publicat, daca esti la debut.

*

daca n-ai mai publicat pina acum si ai in sertar – sau in computer – un roman sau o culegere de proza scurta sau poezie trimite-le la concursul de Debut Literar Unicredit pina pe 24 aprilie. daca esti printre cistigatori vei fi publicat de humanitas, iar cartea ta va fi lansata la Gaudeamus, in noiembrie.

Paul Cernat, Liviu Papadima si Radu Paraschivescu vor juriza lucrarile. Regulamentul concursului – pe site-ul www.bibliofagia.ro

*

Pe 14 aprilie, de la 16.00, va avea loc la PAVILION UNICREDIT o dezbatere cu tema:
Să fii scriitor înseamnă mai mult decat să ai o meserie. Înseamnă să ai o chemare. Talent, muncă, şansă, lecturi, şcoală – fiecare joacă un rol. În aceste condiţii, e scrisul apanajul unui grup restrâns sau poate oricine să fie scriitor?

pe linga cei trei jurati in panelul de discutie va mai fi Cristi China Birta, dar si subsemnata.

daca esti pasionat de scris, daca vrei sa scrii sau ai scris si inca nu ai publicat, cred ca discutiile de joia viitoare ar putea sa aprinda o lumina pe strada ta.

ne vedem joi.

11 Comments Published

13 years ago / Reply

Hei, sar.na. eu nu vreau sa particip la vreun concurs. Sau nu inca. Vroiam doar sa spun ca mi se pare foarte onorabila aceasta tentativa de a scoate din anonimat potentiale talente. DIn pacate,in eterna si fascinanta ROmanie, se moare de foame cu scrierile. Iar faima e ceva atat de efemer si vag..
Un salut amical.

13 years ago / Reply

daca nu te cheama Cartarescu, nu poti sa traiesti din scris :))

hai sa-l intrebam pe Mircea totusi cat a castigat din literatura (si de cand)

13 years ago / Reply

intrebati-l direct daca e „Mircea” pt dvs. din ce stiu eu, via agentii literari, e singurul care acum se sustine din scris.

13 years ago / Reply

Cred ca ii este cam foame, in acest caz.

13 years ago / Reply

Bai andrei ruse.. hai sa-ti explic cateva: pana ai sa ajungi tu la nivelul lui cartarescu.. mai e, asa ca pana atunci baga-ti unghia in gat ca deocamdata e cam singurul care traieste doar din scris. poate mai face si altceva, insa oricum.. isi permite sa traiasca decent DOAR din scris.

asta a fost un fel de 1.
2. … nu stiu cum sa-ti zic, dar el nu are nevoie de blog si comunitati, de social media si alte cacaturi gen trailere… ca sa-si promoveze cartea, sa se cumpere acolo .. cateva exemplare. nu, cartile lui sunt cumparate fara ajutor din partea nimanui pentru ca a dat dovada de niste lucruri. (nu apela la diferenta de varsta, de editura etc.)

p.s. ok, poate esti un tanar cu talent, insa incearca sa-ti mai vezi si lungul nasului, ascultand si de parerile celorlalti, ca de multe ori nu ai dreptate!

13 years ago / Reply

domnul petrea, nu cred ca dl ruse era asa de vehement ca dvs.
de ce e atit de multa tensiune generata de un comentariu care se vroia amuzant? (vorbesc de ceea ce am scris in blog, initial)

nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu afirmatia mea. e o realitate, dupa mine, ca mircea cartarescu e singurul care poate trai din scris.
mi-ar placea sa poata sa faca asta, de exemplu, si filip florian. sper sa si reuseasca in scurt timp odata cu publicarea internationala.

13 years ago / Reply

@petre mihai, nu am facut decat sa pun o simpla intrebare, stiind cat de greu este sa castigi ceva din scris, nu vad comparatiile / nu vad exagerarile mele, raspunsul tau nu este decat o ravbufnire paranoica si frustrata.

de ce am pus intrebarea asta? pentru ca vreau ca afirmatia din post sa se sustina, daca este cazul; raspunsul “din ce stiu eu, via agentii literari, e singurul care acum se sustine din scris” mi se pare insuficient.

eu habar nu am cat castiga M.Cartarescu din scris, mi-ar placea sa fie miliardar si nu mi-as baga nimic in gat, dragul meu Petrea.

dar ma las de comentat pe bloguri, m-am plictisit de “exemplare” ca tine, care nu vad decat orgolii si mizerii (si asta produc pe unde apar) 🙂

@Cristina Bazavan, multumesc de raspuns, desi am fost inteles total gresit. 🙂

13 years ago / Reply

sunt pasionata de scris, asta fac de cand ma stiu, dar meseria din care traiesc este alta. Am publicat doar 3 carti pana acum, una de proza si poezie la 16 ani, altele doua (poezie) ulterior. doua prin sponsorizari si ajutorul parintilor si a treia cu subventie de la min.culturii.
Era sa ma bag si eu in concurs, caci mai am un volum in sertar dar e vorba de debut, asa ca spun pas :)))
Daca ma intrebi de ce nu am mai publicat, e simplu, nu am mai avut posibilitatea, din pacate. Si nu sutn inscrisa in Uniunea Scriitorilor, fiecare cu motivele lui. Eu am scris din experienta proprie, trairi dintre doua lumi. Viata e mai simpla insa, pt mine, decat pt altii. Nu si scrisul, scrisul e crucea mea.

13 years ago / Reply

ps: eu scriu fara sa gandesc. Curge, curge pur si simplu.

13 years ago / Reply

cristina, insa este de apreciat initiativa acestui concurs. Asa poate mai indraznesc micile talente sa iasa la lumina. Nu s atraiasca din scris, e clar ca e mai greu, dar sa iasa la lumina. E mai bine sub soare decat in praf/.

[…] vrei sa debutezi la Humanitas? […]

Leave a Comment


5 + two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!