elbulli1elbulli1

El Bulli – unul dintre cele mai celebre restaurante din lume s-a inchis aseara

aseara, unul dintre cele mai celebre restaurante din lume – El Bulli – a servit o ultima cina; printre invitati clientii cei mai fideli si rudele angajatilor.
creat de unul dintre cei mai inovatori chef din lume, Ferran Adria, El Bulli a fost scoala pentru 4 din primii 5 bucatari ai lumii in acest moment; restaurantul era faimos pentru ca nu gaseai niciodata locuri (40 de bucatari munceau pentru clientii care ocupau 50 de locuri in restaurant, un standard de calitate pe care nu si-l permitea niciun alt restaurant). El Bulli era deschis doar 6 luni pe an pentru ca celelalte 6 luni chef-ul Adria era plecat in lume cu conferinte, evenimente si lansari de carti.

Ferran Adria si-a inceput cariera ca spalator de vase, a avansat la ajutor de bucatar, apoi la bucatar si , dupa multe ore pretrecute in bucatarie, a venit cu un concept inovator: deconstruirea alimentelor pina la molecula si combinarea lor in forme si mase diverse.

Adria nu-si inceteaza activitatea, va continua sa creeze retete, dar vrea sa tranforme El Bulli intr-o fundatie.

la cina festiva de aseara, Adria nu a stat la masa: el a gatit pentru toti oamenii care l-au ajutat sa faca din El Bulli unul dintre cele mai faimoase locuri din lume.

multumita colaborarii sale cu lavazza, am avut ocazia sa-l intilnesc pe Ferran Adria si sa degust minunatiile lui. in Romania, la Idelier (in piata Romana) poate fi testata cafeaua transformata in caviar, reteta creata special de Adria pentru Lavazza.

One Comment Published

13 years ago / Reply

wow. interesanta abordarea lui in ceea ce priveste alimentele. ma bucur ca azi am mai aflat ceva nou. multu

Leave a Comment


three × = 24


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!