tomi-400x266tomi-400x266

hai sa-l sustinem pe Toma Coconea

De astazi timp de o saptamina (sau mai putin), 30 supra oameni (un amestec de alpinisti, maratonisti, parapantisti) se afla intr-o cursa ca un joc pe computer: cine ajunge primul de la Salzburg la Monaco, traversind Alpii doar cu parapanta, catarindu-se sau alergind prin munti 864 de km

Intre ei, preferatul meu, eroul meu foarte foarte special, Toma Coconea. (am mai scris despre el aici)

Toma e un exemplu de bun simt, dirzenie, ambitie si puritate – o combinatie rara printre oameni; un campion despre care trebui sa se scrie carti

Ca sa intelegeti cum e el, iata citeva povesti adevarate.
*
Toma n-a avut la inceput parapanta lui; niste turisti englezi au lasat o parapanta rupta la o cabana in munti, iar Toma a luat-o si a cusut-o de mina timp de 6 luni, zi de zi, noapte de noapte.

*
Acum 2 ani in competitia Red Bull Xapls a parcurs intr-o noapte !! 98 de km pe jos, socind pe toata lumea. Din pacate, din cauza curentilor de vint, a iesit din spatiul de competitie si a fost eliminat, desi in primele 3 zile parcursese 70% din traseu si era la f mare distanta de oricare alt competitor.
In 2007 a terminat aceasta competitie pe locul 2.

*
Cind a ajuns prima data la oamenii de Red Bull rugindu-i sa-l ajute sa se inscrie la o competitie de zbor cu parapanta, acestia l-au privit neincrezatori. Si-a scos toate diplomele pe care le primise, un teac mare, de la competitii micutze unde ajunsese cu bani putini, le-a explicat cum si-a facut singur parapanta si echipa Red Bull a devenit fanul lui.

*
Acum ceva vreme a purtat urmatoarea discutie cu un prieten:
– Ne vedem in Brasov si rezolvam acolo problema, i-a spus Toma prietenului care era linga el.
– Pai, hai in masina si mergem amindoi.
– Nu, du-te tu cu masina,eu vin cu parapanta pentru ca e vint bun.
*
Nu stiu pe nimeni care sa-l fi cunoscut pe Toma si care sa nu fi fost cucerit de energia lui pozitiva si de bunul lui simt. Radu Apostolescu de la emag.ro a avut norocul sa calatoareasca in avion linga el; a aflat o parte din povestile care par scoase din carti de aventuri si-a devenit fan si sponsor. Ba cred ca si prieten (si-l invidiez pentru asta, dar el stie si nu se supara pe invidia mea).

Pentru a va ajuta sa intrati in spiritul acestei competitii demna de zei, Emag are un concurs cu premiu o excursie la Monte Carlo. Ghiceste citi km parcuge Toma si pleci la Monte Carlo.

Un sfat, pariati pe Toma Coconea e genial. E supra om. Un mare campion.

Si puneti-va in bookmark adresa paginii competitiei Red Bull X Alpls pentru ca puteti vedea in timp real, ce face fiecare concurent in munti.
competitia incepe astazi la ora 13.30 ora Romaniei
Aaaaaaaaaaaa, si trimiteti-i mesaje de incurajare lui Toma. Va rog!

2 Comments Published

[…] să spună poveștile altora sunt aproape la fel de importanți ca cei care trăiesc povestea. Azi, Cristina Bazavan a scris pe blogul ei despre un român care și-a propus să meargă zilele astea 874 km prin Alpi, […]

[…] aflat de el de pe blogul Cristinei Bazavan, care cunoște bine povestea lui. O poveste aproape clasică: un român fără condiții de […]

Leave a Comment


nine − = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!