fetita inotfetita inot

lectii de inot, part 4: solidaritatea

gratie meseriei mele, sunt obisnuita sa pun in cuvinte intimplarile si emotiile, iar pentru cei de-ai casei, nu e un secret ca eu sunt cel mai aspru si mai critic “antrenor” al vietii mele, asa ca a scrie pe blog despre neputintele mele in ale inotului intr-un mod foarte descriptiv nu mi s-a parut a fi grav. si nici n-am banuit ca va avea un asemenea impact.

mai intii au venit reactiile de la cei care imi citesc blogul; toate mi-au transmis o energie ca pentru campionii care alearga si mai au doar citiva metri pina la finish.

mai apoi au fost colegii mei de la lectiile de inot, in a caror privire vedeam: “hai ca poti”. (stiu ca si lor le e greu cu ce invata, chiar daca sunt mai avansati decit mine; e greu sa-ti convingi trupul sa faca ce stia de la nastere)

domn profesor a fost genial pentru ca mi-a zis “sa nu care cumva sa te prind ca abandonezi” si am vazut in privirea lui ca ar lua foarte personal abandonul, ca ar fi ca si cum nu a stiut el sa-si duca la bun sfirsit treaba, nu ca sunt eu zuza panicoasa in apa.

*
lectia nr 4 de la inot a fost despre solidaritate. si despre “sa nu-ti fie teama sa lasi garda jos si sa spui cit de greu iti este, pentru ca vei gasi sprijin in cei din jurul tau”.

si da, am plutit singura si-am si mers singura in marsalier prin apa. si n-am mai inghitit apa (dar n-am executat complicatenii, m-a lasat domn profesor sa stau cu capul la suprafata cel mai mult timp)

*
aseara tirziu, dupa o zi incarcata cu degustari de cocktailuri, lectii de inot si finala de la BCR OPEN LADIES, un prieten de departe, Mrs M, mi-a spus “cand intri in apa, gandeste ca ajungi acasa, de unde vii si tu, si eu, si toti… din apa ne tragem cu totii .mie mi s-a parut asta reconfortant, nu eram strain acolo…”

(de aseara M, nu mai vine de la numele lui ci de la “minunatule”)

*

multumesc mult tuturor

*

daca atunci cind ne-am nascut stiam sa traim in apa linistiti, iar prin inot putem invata ce am uitat, nu exista oare un curs prin care sa putem sa ne intoarcem la curatenia interioara (mentala si emotionala) din vremea aia?

luni de la 8 seara sunt iar in piscina calda de la Body Art Wellness Spa– Rin Grand Hotel, iar ii fac viata grea lui domn profesor Laurentiu Ticala. astazi pentru prima data m-am gindit ca luni cind ma duc la piscina, imi fac abonament, pentru ca au o oferta speciala cu 50% reducere si mi-am zis sa profit de ea.

6 Comments Published

13 years ago / Reply

Cristina – tu eşti tare motivaţională, aştept să scrii articolul acela în care zici că ţi-ai învins teama, că te simţi alt om, mai puternic şi mai sigur pe el ca să-mi iau şi eu puterea şi inspiraţia să fac valiza şi s-o tai unde-mi doresc.
Aşadar – swim, swim, swiiiiim!

13 years ago / Reply

Unde e butonul de like? Tare frumos le dai din condei!

13 years ago / Reply

🙂 pai din cuvinte imi cistig banii… daca as stii sa dau si din picioare, poate as invata si ceva mai mult la inot. duminica frumoasa. ne vedem domani.

13 years ago / Reply

Cristina, ne vedem maine seara! Abia astept lectia si abia astept sa te vad pe tine cum plutesti ca o sirena!

13 years ago / Reply

ratzusca, mai degraba:)
ne vedem miine seara , pup

[…] de calm, cu mult bun simt si foarte rabdator. Asta cu rabdarea o pot confirma si Hoinaru, Alina, Cristina, Bunescu, Ioana, Elena sau Auras. Are un stil de a te face sa iei apa la misto maxim. Iti da o […]

Leave a Comment


6 + four =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!