magazinul cu obiecte antice, multe din colectia dayanmagazinul cu obiecte antice, multe din colectia dayan

butic arheologic mai special

Un butic arheologic mai special

Yaffo este un oras mic si cochet incorporat marelui Tel Aviv. Daca ajungeti aici merita sa va rezervati o zi pentru a vizita muzeul si galeriile in care au dormit soldatii lui Napoleon dupa retragerea din Egipt, pentru bazarul colorat – Shuk Hapishpishim ( adica piata de purici), pentru patiseria Aboulafia ( o familie veche care de peste o suta de ani a lasat mostenire din tata in fiu arta prepararii celor mai bune bourekas si alte minuni), pentru restaurantele mici si buticurile de designer.

Dar neaparat trebuie sa va plimbati pe strazile inguste, cu nume de zodii in care se afla unele dintre cele mai elegante si mai bine cotate galerii de arta din tara.

Pe strada Mazal Dagim ( Zodia Pestilor), intre un butic cu postere si carti postale vintage si o galerie cu bijuterii se afla un magazin cu antichitati cu un nume care spune totul: Archaeological Center. Am petrecut aici o ora, admirand vasele antice, bijuteriile si alte splendori care au o vechime de peste 2,000 de ani.

Preturile variaza, intre 50 si 10,000 de dolari, dar exista piese de o valoare ametitoare.
Daca ajungeti aici, cereti sa vedeti piese aduse de familia celebrului general si om politic israelian Moshe Dayan. Acesta a fost arheolog amator si multe din descoperirile sale se afla in prezent la Muzeul de Istorie din Ierusalim. Copiii lui Dayan sunt personaje destul de controversate: Yael Dayan este scriitoare si a fost Ministrul invatamantului pentru o vreme, Assi este regizor, premiat cu un Urs de Aur la Berlin iar Udi Dayan este sculptor. Acestia si nepotii lui Dayan sunt de-ai casei in acest loc minunat, asa ca se poate sa va intalniti cu unul dintre membrii celebrei familii in timpul vizitei voastre.

Pe curand!

*
Noemi Revnic este specialist in comunicare si colaborator Harper’s Bazaar Romania

Leave a Comment


7 + eight =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!