back-to-schoolback-to-school

seminar content Blogoree

la invitatia lui Bobby Voicu am fost astazi la primul seminar Blogoree pentru 2011, legat de continul pe care-l producem pe blogurile noastre.

participantii la seminar erau proprietari de bloguri (sau autori) de maximum un an vechime in online si miza pe care mi-am propus-o pentru seminarul acesta a fost ca toti sa constientizeze ce scriu, pentru cine scriu si cum pot sa-si faca informatia personalizata pentru formatul blogului lor.

fiind seminar, mi-am dorit ca fiecare dintre participanti sa plece de acolo cu citeva raspunsuri personalizate pentru blogul lui.

***

n-am voie sa va povestesc foarte mult din ce am facut (trebuie sa participati la seminariile Blogoree, sa fiti inscrisi in forumul Blogoree, ca sa aveti acces la toata informatia; asta e regula celor care organizeaza aceste seminarii), dar in mare lucrurile au stat cam asa.

fiecare participant si-a definit publicul tinta, cititorii lui, ce vrea sa transmita cu blogul lui (l-am mai ajutat eu sa-si puna diagnosticul cind avea probleme)

apoi a inceput sa se gindeasca la subiecte noi pentru blogul lui, in descrierea agreata, dar si colegii de seminar au facut propuneri.

terenul fiind pregatit, am executat un exercitiu foarte dragutz: le-am dat ca tema “Ceremonia Oscarurilor” si i-am rugat sa faca propuneri de subiecte pentru blogurile lor.

***

– pentru un blog de travel, titulara a propus : locatii din filme, ce iti trebuie pentru o excursie la LA pentru ceremonia Oscarurilor, turul caselor actorilor nominalizati (si a mai avut subiecte)
– pentru un blog de public speaking – cele mai tari discursuri de la oscaruri de-a lungul timpului; cine scrie speech-urile cistigatorilor
– pentru un blog de gadget-uri – aplicatii si site-uri care au info speciale legate de oscaruri, ce gadget-uri au actorii nominalizati, ce gadgeturi apar in filmele nominalizate (si-a fost o lista foarte lunga pentru ca proprietara blog-ului era f creativa)
– pentru un blog de lifestyle – oaza de liniste si bucurie, cum le denumisem noi (aveam 3 bloguri in categoria asta) – un interviu cu un sofer de limuzina, dintre cei de la oscar (sau un story despre cum sunt alesi soferii de limuzina)

*

absolut toti participantii au avut cel putin un exemplu f f bun, f specializat pentru blogul lor. ceea ce m-a ajutat in sustinerea teoriei “nu avem nicio scuza sa spunem: nu am ce sa scriu”, e nevoie insa de reporting, research, sa-ti cunosti bine definitia blogului tau si ce vrei sa le comunici oamenilor care te citesc, ca sa poti sa livrezi un continut unic/diferit de al celorlalti.

*

am mai vorbit despre sezonalitatea informatiilor, despre informatiile de actualitate, despre cum poti sa-ti planifici in avans niste subiecte pentru ca ele tin de un calendar (Craciun, Paste, valentine’s…) si cu cit te gindesti in avans la ele, ai mai multe sanse sa scrii ceva diferit, sa descoperi un unghi inedit.

*
mi-am dorit mult de la seminarul acesta ca participantii sa inteleaga ca exista un mecanism al pregatirii pentru o stire pe care o pui pe blog si sa-si doreasca sa aiba lucruri diferite, noi, daca se poate unice…


si sa inceapa sa aiba curaj sa produca singuri content cautind surse, dind telefoane, iesind in strada etc

*

le-am dat o tema pentru acasa, care are drept premiu o carte pentru cel care scrie cel mai bun articol.

aaa, si-am mai dat un premiu, o ciocolata, celui mai votat (de ei) text despre Telefonul Copilului – tema cu care se inscrisesera in concurs; a fost felul meu de a le atrage atentia ca “scriem pentru audienta si ne place aprecierea publica, oricit ne-am ascunde de asta. daca am vrea sa scriem doar pt noi, am scrie pe o hirtie si-am citi-o in baie.

ce am uitat sa le spun, dar o citeasca si ei aici, sunt sigura, e ca “cititorul o sa -ti acorde atentie dupa ce a vazut ca primeste multa atentie din partea ta”. asta e traseul corect: mai intii dai si dupa aia primesti. sau ceri.

*
dupa ce isi fac lectiile, pun link-uri la articolele lor, dar trebuie sa munceasca putin pentru asta:)

14 Comments Published

13 years ago / Reply

Cristina, mă bucur cq a ieşit bine şi sper să tot existe astfel de iniţiative. Ai avut prezentare ppt?

13 years ago / Reply

n-am avut ppt

13 years ago / Reply

Ah, de cand ai scris prima data ma gandeam ca vom afla continutul prezentarii ca si in cazul celei privind jurnalismul. Ma bucur ca a iesit bine si ca ai putut povesti macar ideile principale

[…] fost duminică la workshop-ul ținut de Cristina Bazavan, seminar marca Blogoree care viza conținutul articolelor online. […]

[…] invitatia Blogoree, Cristina Bazavan a tinut un seminar despre blogging, in care a dat sfaturi despre crearea de content. Au fost la […]

[…] s-a intamplat duminica? Ei bine, a fost primul workshop de la (re)lansarea blogoree. Speaker a fost Cristina Bazavan care ne-a tinut in “priza” pe toata durata evenimentului (desi eu fumez mult cand sunt […]

[…] exercitiilor si ideilor care au fost acolo, dar o analiza la ce s-a intamplat duminica gasiti aici. A fost printre cele mai practice si inspirante, nu doar datorita discutiilor referitoare la blog […]

13 years ago / Reply

Si eu am gandeam cum a fost…ce s-a discutat…poate , cand ai timp nu uiti ce te-am rugat. Te pup.

13 years ago / Reply

pai dupa cum citesti mai sus, nu am voie de la organizatori sa dau mai multe info… din pacate asta e tot ce am sa scriu pe tema asta. e regula lor, e seminarul lor.

ca sa beneficiezi de lectii trebuie sa mergi la seminariile lor.
imi pare rau.

13 years ago / Reply

oh, okay…mi-ar fi placut foarte foarte foarte mult sa particip

13 years ago / Reply

Sunt dezamagit pt ca nu am primit prezentarea ppt pe care mi-ai promis-o mie si celorlati cititori ai tai care au lasat comment pe blog ca vor materialul.

Aici e vorba de un cuvant dat unor oameni inainte cu 3 zile inainte de conferinta. Si chiar daca astea sunt regulile, nu cred ca esti o persoana cu o personalitate asa de slaba incat sa nu le poata explica organizatorilor “mi-am dat in public cuvantul acestor 2 oameni, ca le trimit materialele,inainte sa fi afla regulile voastra, trebuie sa ma tin de cuvant. va rog sa ma iertati”……

13 years ago / Reply

ei hai… cred ca sari calul si ca eu stiu mai bine ce reguli/promisiuni sa respect.

eu zic sa te inscrii in formul blogoree si sa obtii de acolo informatiile

nu am avut nicio prezentare in ppt, contentul nu se invata in ppt-uri. ti-am dat informatii suficiente intr-un post special pe blog ca sa-mi respect si promisiunea fata de voi.
asa ca, asta e viata…

[…] fost duminică la workshop-ul ţinut de Cristina Bazavan, seminar marca Blogoree care viza conţinutul articolelor online. […]

[…] seminar content Blogoree […]

Leave a Comment


5 + one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!